Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Commodore 64 efsanesi HDMI çıkışıyla geri dönüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
Commodore 64 efsanesi HDMI çıkışıyla geri dönüyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Hürriyet

Commodore 64 şu anda orta yaşlarında olanların anılarını süsleyen efsanevi cihazlar arasında yer alıyor ve şimdi bu bilgisayar bir biçimde geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Retro Games Ltd adlı şirketin bir ürünü olan 64, Commodore 64’ün yeniden tasarlanan bir versiyonu olma özelliğini taşıyor ve önümüzdeki aralık ayında satışa sunulması planlanıyor.

Orijinal tasarımın küçültüldüğü bir gövdeye sahip olan bu yeni nesil bilgisayar klavye ve C64 tarzını korumayı sürdürüyor. Ayrıca sahip olduğu HDMI portu sayesinde bir TV veya monitöre kolaylıkla bağlanabiliyor. SD kart yuvası, USB portları, mini-USB soketi gibi güç ve daha başka modern işlevler için girişler ve çıkışlar da mevcut. Oyunlar için bir kartuş yuvası bile düşünülmüş.

Commodore 64 efsanesi HDMI çıkışıyla geri dönüyor

64 için bir yığın klasik ve yeni oyun çıkarılacak. İşletim sistemi orijinal makinenin havasını eksiksiz olarak yansıtacak şekilde düzenlendi.

Ayrıca 64 SX adlı bir taşınabilir konsolun da 64’ün yanında çıkması planlanıyor. Bu cihaz tek başına çalışacak ve üstünde bir LCD ekranı bulunacak. Ayrıca micro-HDMI çıkışı sayesinde bir TV ya da monitöre bağlanıp kullanılabilecek.

Taşınabilir konsolda bir yığın oyun önceden yüklenmiş olarak sunulacak. micro-USB portu sayesinde harici kaynağa bağlayıp daha fazla oyun aktarmak da mümkün olacak.

Commodore 64 efsanesi HDMI çıkışıyla geri dönüyor

Teknoblog'un haberine göre 64 SX için piyasaya çıkış tarihi olarak Nisan 2017 tarihi veriliyor. Her iki konsol da şu anda Indiegogo üzerinden bağış usülüyle satılmaya çalışılıyor. Retro Games projenin hayata geçmesi için 150 bin dolarlık bir hedef koydu, haberi yayına hazırladığımız anda ise projede 16 bin dolar civarında bir bağış toplanmış durumda. Bir aylık süresi olan kampanyanın önünde daha uzun bir yol var gibi görünüyor. 64’ün bağışçılara özel fiyatı 150 dolar (yaklaşık 420 TL) olarak belirlenirken, taşınabilir cihaz da 170 dolardan satılıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...