Dijital devrim

Düzenleyen:
Dijital devrim

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir zamanlar “adamlar yapmış” diyorduk, şimdi onlar “Türkler yapmış” diyor!

Ali Çelik - ali@alicelik.com

Avrupa’nın önde gelen sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın başlattığı Digital Revolution sergisi, Londra, Stockholm ve Atina’nın hemen ardından şimdi de İstanbul’da. 
Zorlu PSM’nin yeni sergi alanı Sky Lounge’da kapılarını açan ‘Digital Revolution’ dijital ve sanat kavramlarını buluşturan bir sergi. Film yapımcısı, mimar, tasarımcı ve oyun geliştiricileri aynı çatı altında topluyor. Teknolojiyi sonuna kadar kullanan sanatçılar, hem kendi hayal güçlerini hem de ziyaretçilerin zihin güçlerini zorluyor. DIY (Kendin-Yap) kültürü, yapay zekâ, dijital kodlama, giyilebilir teknolojiler ve 3D yazıcılar…  Muhteşem bir dünya sizi bekliyor. 
Teknoloji meraklıları sürekli değişen dijital alemde neler olup bittiğini takip etme imkanı buluyor. Gelecekte önümüze çıkacak şaşırtıcı yeniliklerin ayak seslerini duyabilme şansı yakalıyorlar. 
Evlerimize giren ilk bilgisayarlardan, hareket sensörleri ile karakter tespiti yapan robotlara kadar birçok cihazı aynı çatı altında toplayan Zorlu Holding. Şirketin CEO’su Ömer Yüngül ile sergi panelinde görüştük, fikirlerini aldık. Sanatın sadece bilinen dallarına değil, daha yeni, daha az işlenen, yenilikçi özellikleri bulunan alanlarına da destek olmaya çalıştıklarını anlattı. ‘Bizim en önemli gücümüz, sahip olduğumuz hayal gücü ve bu hayalleri hayata geçiren yüksek özgüven’ diyen Yüngül, ‘teknoloji, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge’yi vazgeçilmez değerler olarak benimsiyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden bir grup olarak dijital sanata çok önem veriyoruz’ açıklamalarını yaptı. 
Sergi yüze yakın yabancı isimlere ve önemli projelere de ev sahipliği yapıyor. Büyükler kadar küçüklerinde ilgisini çekiyor. 

Dijital devrim

Baba bak robot yaptım...

Sergide yer alan robot atölyesi çok dikkat çekici. Çocuklar basit programlamalar ile robotları hareket ettirebiliyor. Teknolojiye meraklı ufaklıklar için söyle diyelim; Scratch blokları ile özelleştirilebilir Mbot robotları kullanmayı öğretiyorlar. Açacak olursak yazılım ve donanımlarla tanışıyor ve keyifli bir başlangıç yapıyorlar. Basit programlama rutinlerini görüyorlar. Ayrıca ilgi alanları farklı çocuklar içinde atölye kişiselleştiriliyor. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...