Öğrenciler kopya çekmesin diye tüm ülkedeki interneti kestiler

Öğrenciler kopya çekmesin diye tüm ülkedeki interneti kestiler

TEKNOLOJİ Haberleri

Irak'ta öğrencilerin girdiği sınavda kopya çekmelerinin önüne geçilmesi adına tüm ülkedeki internetin kesildiği iddia ediliyor. Bu iddianın en büyük dayanağı, sızdırılan resmi bir yazışma ve aynı olayın geçen yılki sınavda da yaşanması.

Irak'ta öğrencilerin kopya çekmesini engellemek için ilginç bir önlem alındı. İddiaya göre, hükümet 6'ncı sınıf öğrencilerinin girdiği geçiş sınavı öncesi, kopya çekilmesini engellemek için ülkedeki interneti kesti. Bu iddianın en büyük dayanağı, internet kesintilerindeki zamanlama. Zira, benzer bir kesinti geçen yılki sınavda da yaşanmıştı. Art arda iki defa sınav sırasında internetin kesilmesi hükümetin aldığı önlem olarak değerlendiriliyor. Lübnan merkezli bir insan hakları kuruluşunun elde ettiği resmi elektronik postalar da bu iddiaya kanıtlar nitelikte. Zira resmi kurumlar arasında yapılan yazışmada internet erişiminin kapatılacağı bilgisine yer veriliyor. Ancak Iraklı yetkililerden konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...