Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Pehlivan Elektrak" Formula-G yarışında mücadele edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
"Pehlivan Elektrak" Formula-G yarışında mücadele edecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Üniversite öğrencileri tarafından ortaya çıkarılan ve en iyi tasarım ödülü alan elektrikli otomobil "Pehlivan Elektrak", uluslararası Formula-G yarışında mücadele edecek.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesi'nde eğitim gören 16 öğrencinin çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan elektrikli otomobil "Pehlivan Elektrak", uluslararası Formula-G yarışına hazırlanıyor.

TÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve "Pehlivan Elektrak" proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında yapılacak yarışlara alternatif enerjiyle çalışan araçların katılacağını söyledi.

"Aracı hafifletmeyi düşünüyoruz"

TÜBİTAK'ın Türkiye'de düzenleyeceği yarışların bu yıl uluslararası nitelikte olacağını belirten Taşkın, "Geçen yıl aracı yaparken görselliğine önem verdik. Biraz ağır oldu aracımız. Gerçi buna rağmen geçen yıl düzenlenen yarışlarda en iyi tasarım ödülünü alarak birinci olmuştuk. Bu yıl aracı hafifletmeyi düşünüyoruz. Çalışmalarımız başladı. Aracımız şu anda 240 kilo. 190 kiloya düşürerek 50 kilo daha hafifletmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

Taşkın, "Pehlivan Elektrak"ta elektronik açıdan bazı yenilikler yapıldığını, aracın hafifletilmesi ve iç tasarımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Aracın her tarafının karbon kompozit olacağını ifade eden Taşkın, ''Alüminyum şaseyi atıyoruz, yerine karbon kompozit şase yapıyoruz. Başarabilirsek inşallah yarışlarda üniversitemizi temsil edeceğiz. Aracımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Yarışların önemli bir özelliği de bu sene ilk defa uluslararası nitelikte olması. Şu ana kadar 60 başvuru var. Biz üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz. Uluslararası Formula-G yarışında hedefimiz dereceye girmek ve başarabilirsek kürsüye çıkabilmektir. İnşallah güzel bir yarış olacak.' diye konuştu.

Pehlivan Elektrak yenileniyor

"Pehlivan Elektrak" ekibinden Onur Arslan ise yarışlara hız kesmeden hazırlandıklarını söyledi.

Aracın kaplama, elektronik ve iç dizaynında değişiklikler yaptıklarını anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Elektronik bölümünde okuyan arkadaşlarımız araca yeni batarya pil yapıyor. Bunun için gerekli sistemin çizimini ve tasarımını bu arkadaşlarımız atölyede gerçekleştiriyor. Pehlivan Elektrak'ın kompozit gövde kısmında yenilikler yapıyoruz. İç elektronik tasarımında da yenilikler yapacağız."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...