Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gündelik hayata 'akıllı' dokunuşlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gündelik hayata 'akıllı' dokunuşlar

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

STM, siber güvenlik, sağlık, alışveriş, ulaşım, yaşam, çevre, şehir güvenliği gibi birçok alanda hayatı kolaylaştıracak veri analiz platformu geliştirdi.

Savunma Teknolojileri Mühendi̇sli̇k ve Ti̇caret AŞ (STM), siber güvenlik, sağlık, alışveriş, ulaşım, yaşam, çevre, şehir güvenliği gibi birçok alanda hayatı kolaylaştıracak veri analiz platformu geliştirdi.

Büyük veri alanında çalışmalar yürüten şirket, OVERA isimli optimizasyon veri analiz platformuna imza attı.

Kurumların büyük resmi görmesini sağlayan platform, bu şekilde faaliyet gösterilen alanda öngörülerin, verimliliğin, rekabet gücünün ve gelirlerin artırılmasına olanak sunuyor.

OVERA Büyük Veri Platformu, gündelik hayatta ortaya çıkan verileri anlamlı hale getiriyor ve bunlardan yola çıkarak bir çözüm rehberi oluşturuyor.

Platformun kullanılabileceği alanlar ve sağlayacağı faydalardan bazıları şöyle:

Sağlık (Acil Sağlık Müdahale Yönetimi, Sağlık Giderleri Optimizasyonu, Kamu Sağlığı Kontrol Yönetimi):
OVERA, önceden belli bir rahatsızlık kaydı bulunan ve risk altında olan hastaları, akıllı saatlerle kontrol altında tutuyor. Örneğin kalp rahatsızlığı yaşayan bir kişinin nabzındaki anlık ve tehlikeli bir değişim, kendisi yardım çağırmadan önce sağlık kuruluşlarına sinyallerle ulaştırılıyor. Böylece yola çıkan müdahale ekibi, kişinin rahatsızlığına göre hazırlıklarını yapıyor. Sistem aynı zamanda toplumdaki salgın hastalıkların ve risklerin de kontrolünü sağlayacak geniş bir resim sunuyor.

Akıllı Alışveriş (Akıllı Müşteri Yönetimi):
OVERA, kişinin tüketim alışkanlıklarını gün gün, hatta saat saat analiz ederek ona özel kampanyaların üretilmesine olanak tanıyor. Alışverişlerini internetten ya da akıllı telefonundan yapan kişiye, onun ilgisini çekecek reklamlar hazırlanıyor.

Ulaşım (Anlık Trafik Yönetimi, Araç Park Bilgilendirme ve Yönlendirme):
OVERA, tüm bölgenin trafik yoğunluk haritasını anlık çıkarıyor, elde edilen verilerle trafik ışıklarının otomatik ayarlanabilmesini sağlıyor. Araçlar, akıllı telefonlar üzerinden kendilerine en uygun ve yakın park yerine yönlendiriliyor.

Yaşam (Ayrıntılı Turist Rehberliği, Sosyal Yaşam Rehberliği):
Platform, şehre gelen bir turistin verimli zaman geçirmesi, o şehre ekonomik ve sosyal anlamda katkı sağlıyor. Turistlerin keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla şehirle ilgili tüm veriyi bir rehbere dönüştüren OVERA, aktiviteleri, bu aktivitelere tahmini ulaşım sürelerini, aktivite zamanını ve yol durumu gibi bilgileri kullanıcının akıllı ekranına yansıtıyor. Aynı şekilde vatandaşlar da sosyal yaşamlarını bu rehber eşliğinde planlayıp, şehrin ekonomisine katkıda bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...