Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook Notify’ı kapatıyor

Düzenleyen:
Facebook Notify’ı kapatıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Facebook favori yayıncılarınızdan push bildirimleri aldığınız yedi ay önce çıkmış olan Notify’ı kapatma kararı aldı.

Aralarında CNN, Bloomberg ve Vox Media gibi devlerinde bulunduğu 70’ten fazla partnerin bulunduğu uygulamada belirlediğiniz kaynaklardan günün önemli bildirimlerini alıyordunuz. Notify kullanıcıları bugün push bildirimi ile uygulamanın kapanacağını öğrendi.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Notify‘ın arkasında yatan teknolojik güç diğer ürünler tarafında da bulunuyor. Bunların başında ise Messenger geliyor. F8 geliştirici konferansında duyurulan chatbot yeniliğini şimdiden bazı haber sağlayıcıları kullanmaya başladı. Sosyal medya devi Notify’ı çıkardıklarından beri bildirimleri nasıl zamanlı ve konu ile ilişkili yapmayı öğrendiklerini ve bu sayede Notify kullanıcılarını merak ettikleri konular hakkında gün boyu güncel tuttuklarını dile getirdi. Ancak diğer tarafta aylık aktif 900 milyon kullanıcısı ile Messenger gerçek zamanlı güncellemelerini daha çok insana ulaştırmak isteyen yayıncılar için favori bir platform olarak görülüyor.

İlk olarak çıktığında Notify’ın deneysel bir şey olduğu ve Facebook‘un yayıncı bildirimlerini diğer ürünlerden nasıl vermeyi öğrendiği belliydi. Şöyle bir durum var ki bir çok insan push bildirimlerinden kaçmaya çalışıyorken neden aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan bir site insanlara durmadan bildirim gönderen bir uygulama yapar. Ancak yine de yayıncılar yeni erişim kanalları konusunda oldukça sabırsız.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...