Facebook kullanıcılarını zorluyor

Düzenleyen:
Facebook kullanıcılarını zorluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook yakın zamanda kullanıcılarının Messenger uygulamasını kullanmadan mesajlaşma aktivitelerini kapatma yoluna gitmeyi planlıyor.

TechCrunch’ın haberine göre çok yakında Facebook üzerinden mesajlaşmak için Messenger uygulamasını kullanmaktan başka çaremiz kalmayacak. Şu anda platform üzerinden gelen mesajları kontrol etmenin birkaç farklı yolu bulunuyor. Messenger uygulamasını kullanarak, masaüstü versiyonunu kullanarak ya da akıllı telefonlardan mobil internet sitesine bağlanarak. Eğer Messenger kullanmak istemiyorsanız hala yapabileceğiniz bir şeyler var demektir.

Facebook ise bunu kısıtlamaya gidiyor. Bundan böyle artık mobil tarayıcılar üzerinden insanlar birbirleri ile mesajlaşamayacaklar. Bunun yerine Messenger uygulamasını indirmek durumunda kalacaklar. Mobil tarayıcı üzerinden mesajlaşmak kişisel bir tercih değil. Messenger uygulamasını kuracak yeri olmayanlar için ideal bir çözüm. Ayrıca işletim sistemi Messenger desteklemeyen kullanıcılar da bulunmakta. Sosyal medya devinin neden böyle bir şey yaptığını anlamak oldukça kolay. Mobil mesajlaşma platformunda değişiklik yapılacak olduğu zaman hem mobil site hem de Messenger uygulaması güncelleniyordu. Mobil internet sitesinden mesajlaşma iptal edilerek bunun önüne geçilmek isteniyor.

Mesajlaşma sektörü şu anda herkesin gözlerini diktiği bölüm. Bir çok insan iki ya da daha fazla mesajlaşma uygulaması kullanıyor. Microsoft CEO’s Satya Nadella chatbotlarının ve yapay zekanın mesajlaşma konusunda ne kadar önemli olduğunu anlatan bir konuşma düzenlemişti. Japon mesajlaşma uygulaması Line 3 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü ile bu sektörün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen I/O geliştirici konferansında da  Google mesajlaşma sektörüne gireceğini duyurmuştu. Bu konuda biraz geç kalsa bile o da bu pastadan pay almak isteyenler arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...