Şifayı değil doktoru internetten arayın

Düzenleyen:
Şifayı değil doktoru  internetten arayın

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternetin bir şifa kapısı olmadığını belirten DoktorTakvimi. com CEO’su Tınar, "Hastalar burada araştırma yapıp teşhis koymamalı" dedi

ÖMER TEMUR

Doktora gitmek yerine internette şifa arayanların sayısı sürekli artıyor. "İnternet doktorluğu" denilen yöntemle birçok vatandaş, doktora gitmeden hastalığının teşhisini kendisi koyarak, tedavi sürecine başlıyor. Bu durumda olanların sayısı hiçte azımsanmayacak kadar çok. İnternetten şifa arayanları uyaran DoktorTakvimi.com CEO’su Altay Tınar, "İnternet, hastanın hekime ulaşmasını sağlayan bir araçtır. Tabii ki hastalar internet üzerinden çeşitli araştırmalar yaparak hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Fakat hastalar internette araştırma yaptıktan sonra teşhis koymaya kalkmamalı. Her sektörde olduğu gibi sağlık alanında da bilgi kirliliği mevcut. Dolayısıyla hastaların yapması gereken şey internette bu bilgi kirliliğinde kaybolmadan, güvenilir platformlar üzerinden doktor araştırmasını gerçekleştirmeli. Yani şifayı değil doktoru internette aramak gerekir" dedi. DoktorTakvimi’nin hasta ve doktoru birbiriyle buluşturan bir platform olduğun belirten Tınar, "Amacımız doğru kişileri birbiriyle buluşturabilmek. Sitemizde 30 bin kayıtlı doktor bulunuyor. Her ay 2.6 milyondan fazla kişi sitemizi ziyaret ediyor. Günde ise bin kişi randevu alıyor. Bugüne kadar sistemimiz üzerinden 385.555 kişi randevu alındı" diye konuştu. Doktorlara belirli bir ücret karşılığı bu hizmeti verdiklerini dile getiren Tınar, ancak hastalardan hiçbir ücret talep etmediklerini söyledi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...