HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

KOSGEB'ten Silikon Vadisi'nde kurulacak merkeze destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
KOSGEB'ten Silikon Vadisi'nde kurulacak merkeze destek
Kosgeb, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

KOSGEB, Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) liderliğinde hazırlanan Silikon Vadisi'nde kurulacak StarTURK Kuluçka Merkezine 5 yıl boyunca 3 milyon 850 bin dolar destek verecek.

YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, YTÜ'nün liderliğinde Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi konsorsiyum tarafından Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri, Türkiye'de gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın arttırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer bulması ve KOSGEB tarafından verilen desteklerden faydalanması için proje hazırlandı.

StarTURK Kuluçka Merkezine 5 yıl boyunca toplamda 3 milyon 850 bin dolar destek

Ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80'i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve Türkiye'nin en büyük kuluçka yapılarını bünyesinde barındıran konsorsiyum, yüksek teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi'ni geliştirdi.

StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi, KOSGEB'in Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı'ndan destek almaya hak kazandı. ABD'de Silikon Vadisi'nde kurulacak StarTURK Kuluçka Merkezine KOSGEB, 5 yıl boyunca toplamda 3 milyon 850 bin dolar destek sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, dünyanın teknoloji başkenti sayılan ABD'de kuluçka merkezinin kurulmasının Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...