Türkiye'nin en teknolojik camiisi

Düzenleyen:
Türkiye'nin en teknolojik camiisi

TEKNOLOJİ Haberleri

Bursa’da kubbesi açılıp kapanabilen sisteme sahip tek cami olan Safa Camii’ne otomatik açılıp kapanan 10 metrelik seccadeler konuldu.

Burasa'da Ramazan’ı Şerif ayıyla birlikte teravih ve cuma namazlarında camiler dolup taşarken, kalabalık cemaat namazlarını avluda, bazen de sokakta kılmak zorunda kalıyor. Teknolojik yenilikleri yakından takip ederek akılcı çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, ilçedeki 11 camiye otomatik açılan ve toplanan 10 metrelik seccadeler monte etti. Otomatik seccadeler sayesinde cami içerisinde yer bulamayan cemaat avluda kolaylıkla namazını eda edebiliyor.

Türkiye'nin en teknolojik camiisi

Üzeri açılabilir tek cami olma özelliğini taşıyan Nilüfer Safa Camii'ni gezen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni kurulan otomatik seccadeleri inceleyip, cami cemaatinin isteklerini ve şikayetlerini dinledi. Otomatik seccadeleri tanıtan Başkan Bozbey, "Son uygulamalarımızdan biri de otomatik seccade. İlçemizle hem normal seccade dağıtıyoruz hem de otomatik seccadeler monte ediyoruz. Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte teravih, cuma ve bayram namazlarında camilerimiz inanılmaz kalabalık oluyor. Bu otomatik seccadeleri monte ederek hem alandan kazanıyoruz hem de depolama alanlarına gerek duymuyoruz. İnsanımızın daha rahat bir şekilde namazını kılabileceği ortamlar oluşturuyoruz” dedi.

Türkiye'nin en teknolojik camiisi

Türkiye'nin en teknolojik camiisi

 

ÜSTÜ AÇIK CAMİDE TERAVİH NAMAZI

Kubbesi açılabilen Safa Camii'nde kalabalık cemaate rağmen klima kullanılmayarak enerji tasarrufu yapılıyor. Toplamda 120 metrekarelik açılabilir bir sistem bulunduran cami, çok az bir açıklıkla dahi gayet serin bir ortam haline gelebiliyor. Teravih namazlarının çok keyifli geçtiğini belirten Safa Camii imamı Ali Sevimli, “Camimiz toplamda bin 250 metrekare alan üzerine kurulu olup, alt katta çok amaçlı salonlar ve üst katta da 400 metrekarelik bir ibadet alanı var. Kubbemizdeki açılabilir sistem sayesinde 120 metrekarelik bir açıklık oluşturulabiliyor. Kubbenin tamamını açtığımızda içerisi fazla serin olabiliyor, o yüzden küçük bir kısmı açıyoruz. Klimanın sağlıksız havasından da uzak duruyoruz” diye konuştu. 

Türkiye'nin en teknolojik camiisi

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...