Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Microsoft LinkedIn'i satın alıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Microsoft LinkedIn'i satın alıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından Microsoft, profesyonel iletişim ağı LinkedIn’i, 26,2 milyar dolar karşılığında bünyesine katacağını açıkladı.

Microsoft Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, yaptığı yazılı açıklamada, teknoloji dünyasındaki en büyük birleşmelerden biri olacak satın almanın, son dönemde zorlanan Linkedin’in büyümesine yardımcı olacağını, Microsoft Office 365 ve Dynamics gibi ürünlerin satışlarının da bundan olumlu etkileneceğini ifade etti.

Satın alma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirilen açıklamada, LinkedIn CEO’su Jeff Weiner’ın görevini koruyacağı ve Nadella’ya karşı sorumlu olacağı da belirtildi.

Weiner, şirket çalışanlarına gönderdiği e-mailde, Microsoft bünyesine katılmanın şirketin çalışma şemasını etkilemeyeceğini ve çok az değişim yaşanacağını kaydetti.

Açıklama sonrası, New York borsasında işlem gören LinkedIn’in hisseleri yüzde 48 yükselirken, Microsoft’un hisseleri ise yüzde 4’e yakın değer kaybetti. LinkedIn'in piyasa değeri yaklaşık 17 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...