Cepte matruşka taktiği

Düzenleyen:
Cepte  matruşka  taktiği

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni modelleriyle çıkış yapmaya hazırlanan Alcatel matruşka taktiğiyle hareket edecek. VR paketinin içerisine amiral gemisi ile sanal gözlük, kılıf ve ekran koruyucuyu yerleştiren Alcatel, tablet ve akıllı saatleriyle de iddialı geliyor

ÖMER TEMUR

Çinli TCL'ye satışının ardından geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye'deki ilk irtibat ofisini açan Alcatel atağa kalkmaya hazırlanıyor. Bütün stratejisini temmuz ayı üzerine kuran Alcatel matruşka taktiğiyle hareket edecek. Tasarım ödüllü VR paketinin içerisine amiral gemisi IDOL 4 ile sanal gözlük, kılıf ve ekran koruyucuyu yerleştiren Alcatel, ayrıca Pop ve Pixi model akıllı telefonların yanı sıra tabletler, giyilebilir aksesuarlar, GPS takip cihazlarını tüketicilerle buluşturacak. Alcatel Türkiye Ülke Müdürü Tamer İşisağlam, marka farkındalığını oluşturmak için iki ve beş yıllık plan yaptıklarını belirterek, üç yıl içerisinde çift haneli pazar payına ulaşmak istediklerini söyledi. Bütün stratejilerini yeni cihazlar üzerine kurduklarını dile getiren İşisağlam, "Agresif fiyat politikasıyla geliyoruz. Yeni cihazlarımızı temmuz ayından itibaren satışa sunacağız. Ekimde bütün kategoriler tamamlanmış olacak. Stratejimizi tamamen IDOL 4 üzerine kurduk. Satış paketi VR olacak. Yani VR'ı paket haline getiriyoruz. İçerisinde sanal gözlük, telefon, kılıf ve ekran koruyucu olacak. Fiyatı ise bin liranın altında. IDOL 4, paketiyle olduğu kadar özellikleriyle de tüketiciyi yakalayacak bir telefon. Çift tarafa dönebiliyor. İki tarafında da mikrofon var. Telefonu ters tutarak konuşabiliyorsunuz" dedi.
ABD'NİN İKİ NUMARASI İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ
Temmuz ayında ilk LTE'li two in one (ikisi bir arada) tableti de tüketiciyle buluşturacaklarını anlatan İşisağlam, "Tab 10, Microsoft ve Intel'in de desteklediği bir tablet. En büyük özelliği hafif olması. 900 gram. Klavyesi modem olabiliyor. 15 kişiye kadar modeme dahil edebiliyorsunuz. 8 saat aktif olarak kullanılabiliyor. Tabletin şarjı bittiğinde klavyenin şarjını kullanabiliyorsunuz. Windows işletim sistemi ile çalışıyor. Two in one'ların büyüyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca 199 liraya 7 inç tabletimiz var. Android işletim sistemi ile çalışıyor. Temmuzda Alcatel olarak üç tabletle piyasaya çıkacağız. Bütün cihazlarımız 4.5G'yi destekliyor" diye konuştu. ABD'nin iki numarası olan Thomsan marka televizyonlarla da sürpriz yapabileceklerini belirten İşisağlam, bir teknoloji marketi ile görüştüklerini bildirdi. 

Android ve IOS'la çalışan akıllı saat 

Giyilebilir cihazlarla Türkiye'de olmak istediklerini anlatan İşisağlam, eylül ayı gibi kids watch'ların satışına başlayacaklarını söyledi. İşisağlam, "Kids watch ile çocuğunuzu takip edebiliyorsunuz. Hem Android'i hem IOS'u destekliyor. Akıllı saat üzerinden 5 kişiye kadar aranabiliyor. Yaşlılar için de özel saatlerimiz var. Her iki model saatte takip özelliğiyle çocuklarınızı ya da yaşlı kimseleri takip edebiliyorsunuz. Çizdiğiniz sınırları dışına çıkıldığında size bildirim geliyor. Çocuk saatini 399 liradan konumlandırmayı düşünüyoruz. Yaşlılar için biraz daha ucuz olacak, 299 bandında. Saatler 2 güne kadar pil ömrü sunuyor" dedi. İşisağlam, ayrıca dördüncü çeyrekte yerli bir partner ile akıllı cihazlarla evlere gireceklerini kaydetti. 

EN GÜÇLÜ YANIMIZ TEKNİK SERVİS 

Alcatel Türkiye Ülke Müdürü Tamer İşisağlam, teknik serviste çok güçlü olduklarını, müşterilerine saatlerle cevap vermek istediklerini söyledi.

 

Türkiye TCL için çok önemli 

Fransız Alcatel'in bünyesine katan TCL, Fransız DNA'sını halen koruyor. Şirketin tasarım ofisi ve Avrupa'daki lojistik merkezi Fransa'da bulunuyor. Alcatel'de önemli görevlerde halen Fransızların yer aldığını belirten Alcatel Türkiye Ülke Müdürü İşisağlam, "TCL Türkiye'yi çok önemsiyor. Türkiye, bulunduğu bölgede Macaristan ve Polonya'dan sonra üçüncü büyük ofisimiz. Ofisimiz yatırımların ilk ayağını oluşturuyor. Türkiye'de bir yapı oluşturmak istiyoruz" dedi. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...