Siirt Üniversitesinde terör saldırılarına karşı 'robot el' geliştirildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Siirt Üniversitesinde terör saldırılarına karşı 'robot el' geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, şüpheli paket ve tuzaklanan bombaların imhasında uzaktan kontrol yapılmasını sağlayacak robot el geliştirdiler.

Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, özellikle şüpheli paket ve tuzaklanan bombaların imhası aşamasında can kaybı ve yaralanmanın önüne geçilmesi amacıyla bir proje geliştirme kararı aldı.

Hazırladıkları proje üzerinde bir süre çalışma yürüten öğrenciler, ellerine taktıkları eldiven şeklindeki düzeneğe bağlı yapay bir elin hareket etmesini sağladılar.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri robot el ile can kayıpları ve yaralanmaların önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Sensörler yardımıyla oluşturduğumuz veri eldiveni ile robotik ele veri aktarımı yaparak robotik parmakların hareketini sağlıyoruz. Bu proje bomba imha uzmanlarının uzaktan en az tehlike arz edecek şekilde kontrol yapmalarına imkan sağlayacak." diyen Acar, geliştirdikleri robot elin tehlikelere karşı etkili olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...