Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya turu yapan 'Solar Impulse 2' Atlantik'i geçmek üzere yola koyuldu

Düzenleyen:
Dünya turu yapan 'Solar Impulse 2' Atlantik'i geçmek üzere yola koyuldu

TEKNOLOJİ Haberleri

Güneş enerjisiyle dünya turu yapan "Solar Impulse 2" uçağı, yolculuğun en önemli parkurlarından Atlantik Okyanusu'nu geçmek üzere New York'tan havalandı.

BBC'nin haberine göre, temiz enerji kaynaklarına dikkati çekmek amacıyla dünya turuna 5 Mart 2015'te Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2, en önemli parkurlarından biri olan Atlantik Okyanusu'nu geçmek için New York'tan havalandı.

Yolculuk 90 saat sürecek

Pilot Bertrand Piccard, İspanya'nın Seville kentine 90 saatte varmayı planladığını belirtti.

Solar Impulse ekibi, "uçağın bu yılki en uzun mesafeyi katedeceğini" dile getirdi. Piccard'ın uçuş esnasında çok kısa süreliğine uyuma imkanı olacak.

Dünya turuna 5 Mart 2015'te Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2, New York'taki John F. Kennedy Havalimanı'na inerek dünya turunun 14. etabını tamamlamıştı. Uçak, 14 etapta yaklaşık 30 bin kilometre yol yaptı ve 400 saat civarında havada kaldı.

Tur tamamlandığında tarihe geçecekler

Solar Impulse 2, turunu tamamlayabilirse dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak kateden ilk uçak, uçağın mucidi ve pilotları Bertrand Piccard ve Andre Borschberg de dünyanın çevresini güneş enerjisiyle dolaşan ilk insanlar olarak tarihe geçecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...