Türk işi dijital masal programına ABD'den yoğun ilgi

Düzenleyen:
Türk işi dijital masal programına ABD'den yoğun ilgi

TEKNOLOJİ Haberleri

Bursalı yazılım firmasının çocuklar için geliştirdiği Kodlamasal uygulaması ABD'de gerçekleştirilen ‘National Maker Faire’ fuarında minikler tarafından yoğun ilgi gördü.

Çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak için sosyal proje olarak Bursa’da hayata geçirilen ‘Kodlamasal’ Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) çocuklarla buluştu. Kuark Dijital firması tarafından geliştirilen ve miniklerin kendi hayal güçlerini kullanarak hikayeler, oyunlar ve animasyonlar yapabildiği uygulama ABD'nin başkenti Washington DC’de bulunan Columbia Üniversitesi’nde 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen National Maker Faire’ fuarında Bursa'yı ve Türkiye'yi temsil etti.

Türk işi dijital masal programına ABD'den yoğun ilgi

2 GÜNDE 50 BİN ZİYARETÇİ

Yaklaşık 300 yabancı firmanın katıldığı fuarda Türkiye'den yer alan tek projenin Kodlamasal olduğunu belirten firmanın Genel Müdürü Mustafa Bahadır Şahin, “Fuarı iki gün içerisinde yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Geliştirdiğimiz uygulama da yoğun ilgi gördü. ABD'de yaşayan vatandaşlarımız Türk bayrağını görünce biraz şaşkınlık yaşadılar açıkçası. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için bilim ve teknoloji üzerine çok güzel bir etkinlik. Bursa'dan çıkan bir uygulamayı burada miniklerle buluşturmak bizim için de gurur verici oldu” dedi.

Türk işi dijital masal programına ABD'den yoğun ilgi

KODLAMASAL NEDİR?

Kodlamasal; çocukların (9-11 yaş) kendi hayal güçlerini kullanarak hikâyeler, oyunlar ve animasyonlar yapabileceği yeni bir platform. Uygulama içerisinde yeni sahne ve projeler oluşturabiliyor, sahnede bulunan bir nesneye hareket, görünüm ve ses aksiyonları atanabiliyor. “İngilizce” dil seçeneğini de olan uygulama şuan da sadece Apple Store’da yer alıyor. Firma, uygulamanın önümüzdeki günlerde Android’lerde de yer alacağını belirtiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...