'Mobil internet adaptasyonumuz pek çok ülkeden daha fazla'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Mobil internet adaptasyonumuz pek çok ülkeden daha fazla'

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Araştırmaya göre, Türkiye'deki kullanıcılar sosyal medyayı, anlık mesajlaşmayı, online müziği ve video izlemeyi Brezilya, Güney Kore, Birleşik Krallık, Amerika ve Almanya'dan çok daha sıklıkla yaptı.

Ericsson'un Türkiye’de akıllı telefon üzerinden mobil internet kullanıcıları ile yaptığı ConsumerLab araştırmasına göre, Türkiye'deki kullanıcılar sosyal medyayı, anlık mesajlaşmayı, online müziği ve video izlemeyi Brezilya, Güney Kore, Birleşik Krallık, Amerika ve Almanya'dan çok daha sıklıkla gerçekleştirdi.

Erdem, Ericsson'un ConsumerLab araştırmasının sonuçlarına ilişkin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesinde kullanıcı eğilimlerini ölçtüklerini belirterek, bu çalışmayı teknolojik anlamdaki eğilim, gelişim ve beklentilerin ne olduğunu görmek için yaptıklarını kaydetti.

Ayda en az bir defa akıllı telefondan internete bağlanan mobil genişbant kullanıcılarının hedef kitle olduğunu ifade eden Erdem, "1501 kişilik örnekleme 15 ile 65 yaş arası, yüzde 52 erkek, yüzde 48 kadından oluşuyor. Metropoller ile büyük, orta ve küçük şehirleri kapsayan araştırma, 26 şehirde yapıldı. Bu çalışma 100'e yakın ülkede gerçekleştiriyor. Dünyanın mobil iletişim anlamında gelecek teknolojilerle nereye kadar genişleyebileceğinin ve operatörlerin, kullanıcıların beklentilerinin ne yöne varacağının bir göstergesi olarak kullanılıyor" diye konuştu.

Araştırma hakkında bilgi veren Ericsson Orta Doğu Bölgesi ConsumerLab Yöneticisi Belgin Çağlar, Türkiye'de daha sıklıkla mobil servisleri kullandıklarını belirterek, "Mobil internet adaptasyonumuz pek çok ülkeden daha fazla. Bu cümleleri 2014 yılında da kurmuştum. Hatta 2014'ten 2016'ya kadar daha sıklıkla mobil servis kullandık, özellikle internet tarayıcısında gezmek ve anlık mesajlaşma konusunda. Anlık mesajlaşma yüzde 67'den yüzde 80'e, internet tarayıcısında dolaşmak yüzde 59'dan yüzde 72'ye, sosyal ağların kullanımı yüzde 73'ten yüzde 79'a çıktı. Online müzik yüzde 56'dan yüzde 51'e, diğer cihazı mobilden internete bağlama yüzde 45'ten yüzde 42'ye düştü" diye konuştu.

Çağlar, Türkiye'deki kullanıcıların sosyal medyayı, anlık mesajlaşmayı, online müziği ve video izlemeyi Brezilya, Güney Kore, Birleşik Krallık, Amerika ve Almanya'dan çok daha sıklıkla yaptığını vurguladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...