Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google ABD ile Japonya'yı birbirine bağladı

Düzenleyen:
Google ABD ile Japonya'yı birbirine bağladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın denizaltı kablo projesinin son aşaması tamamlanarak kullanılabilir hale geldi. Google, artık ABD ile Japonya'yı birbirine bağlama görevini üstelenecek.

Google, ABD ile Japonya arasındaki 5600 mil (9012,3264 km) uzunluğundaki kablo projesinin son aşamasını tamamlayarak, projeyi kullanıma sundu.

300 MİLYON DOLARLIK HARCAMA YAPILDI

Google dahil olmak üzere yedi şirket tarafından desteklenen proje kapsamında 300 milyon dolarlık bir harcama yapıldı.

ABD- JAPONYA ARASI ÇEVRİMİÇİ BAĞLANTI SAĞLANACAK

Tamamlanan proje sonucunda, kullanıma açılan Trans-Pasifik denizaltı kablosu artık ABD ile Japonya arasındaki çevrimiçi bağlantıyı sağlayacak.

Google ABD ile Japonya'yı birbirine bağladı

ÜLKELER ARASINDA SANİYEDE 60 TERABİTLİK HIZ SAĞLANACAK

ABD'nin Oregon şehri ile Japonya'nın Chiba ve Mie şehirlerini arasında bağlantı kuran 9012 km uzunluğundaki denizaltı kabloları, ülkeler arasında saniyede 60 Terabitlik bir hız çözümü sağlayacak.

Oregon şehri ile doğrudan bağlantılı olan kabloların ayrıca, Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle gibi şehirlere de ulaşacağı ifade ediliyor.

Google ABD ile Japonya'yı birbirine bağladı

ASYA ÜLKELERİNDEKİ İNTERNET BAĞLANTISI İYİLEŞECEK

Bağlantının diğer ucunda ise Japonya'nın genelinde ve diğer Asya ülkelerindeki internet bağlantılarının iyileşebileceği dile getiriliyor.

Kabloların saniyede 60 Terabit hızıyla herhangi bir aktif denizaltı kablosundan 10 milyon kat daha hızlı bir performans sunacağı Engadget'daki haberde yer aldı.

ABD ile Japonya arasındaki denizaltı kablo projesi, Japon şirketi NEC Corporation ve Google öncülüğünde 2014 yılında başlatılmış, China Mobile International, China Telecom Global, Gobal Transit, KDDI, Sing Tel gibi ilave 5 şirketin yardımıyla tamamlanmıştı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...