Turkcell 5G yolunda Huawei ile çalışacak

Düzenleyen:
Turkcell 5G yolunda Huawei ile çalışacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell ve Huawei, 5G'deki ortak çalışma programlarını da kapsayacak şekilde yenilikçi çözümler ortaya çıkarmak için iş birliğine gidiyor.

Çin'de Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Kaan Terzioğlu ile Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Liuhongyun tarafından imzalanan Müşteri İş Ortaklığı Mutabakatı çerçevesinde, iki şirket, ortak araştırma geliştirme faaliyetleri yapacak. Ayrıca video yayıncılığı, nesnelerin interneti ve mobil ödemeler gibi çok farklı alanlarda yenilikçi servisler geliştirilecek. Ortaklık, 5G'ye de geçiş sürecindeki fırsatların artmasını ve daha verimli şekilde değerlendirilmesini sağlayacak. Kaan Terzioğlu, her zaman yenilikçi teknolojilere yatırım yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "4.5G yatırımları, Turkcell'i 5G yolunda çok önemli bir konuma getirdi. Huawei ile başlattığımız bu iş birliği ile, hali hazırda devam eden 5G Ar-Ge çalışmalarını bir adım ileri taşımış oluyoruz."

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...