Türkiye’den WhatsApp çıkar mı?

Düzenleyen:
Türkiye’den WhatsApp çıkar mı?

TEKNOLOJİ Haberleri

Evet, çıktı bile. Turkcell’in yeni nesil iletişim platformu BİP, 1 yılda 9 mil-yon kullanıcıya ulaştı.

ÖMER TEMÜR

Anlık mesajlaşma uygulaması dendiği zaman hep WhatsApp, Snapchat, Skype'in başarılarını konuşuyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse konuşulmayı da hak ediyorlar. Facebook'un 19 milyar dolar vererek satın aldığı WhatsApp bugün 500 milyona yakın kullanıcıya sahip. Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddeden Snapchat'i ise günde 100 milyondan fazla kişi aktif olarak kullanıyor. Telefon rehberlerinin uygulamalar üzerinden kullanılabiliyor olması bu tür uygulamalara olan ilgiyi artırıyor. Böyle giderse yakın bir zaman sonra telefondan "alo'nun yerini bu uygulamalar alacak. 
Peki, Türkiye'den bir WhatsApp çıkar mı? Cevabı çok basit. Çıktı bile. Adı: BiP. WhatsApp 1 milyon kullanıcıya 1 yılı aşkın sürede ulaşmıştı. Turkcell’in yeni nesil iletişim platformu BiP ise 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 9 milyona yakın kullanıcıya ulaştı. 192 ülkede 650 binden fazla kullanıcıya sahip. En fazla kullanılan ülkeler Ukrayna, Almanya, Azerbaycan. BiP’ten gönderilen toplam mesaj sayısı ise yaklaşık 2 milyar. BiP'nin WhatsApp'tan eksiği yok fazlası var. Her şeyden öncesi görüntülü görüşme özelliği sunan tek yerli mesajlaşma uygulaması. Daha düne kadar WhatsApp'ta sesli görüşme özelliği bile yoktu. Bu anlamda BiP'in başarısı gerçekten kayda değer. BiP kullanıcıları çok yakında telefonunda BiP yüklü olmayanları da arayabilecek. Bu gelişme cepten "alo"yu mutlaka etkileyecektir. Zaten Turkcell'de stratejisini bu yeni dönem üzerine kuruyor. BiP'in bütün dillerde hizmet vermesi sağlanacak. Şu anda BiP translate kanalı üzerinden 56 farklı dilde çeviri hizmeti alınabiliyor. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu daha önce yaptığı açıklamada bu yönde sinyaller vermişti. Terzioğlu, Turkcell'in hedefleri hakkında bahsederken, "Turkcell’in gelir kalemlerine baktığımızda şu anda ses yüzde 52, data yüzde 30, servisler, çözümler ve diğer unsurlar ise yüzde 18’lik paya sahip. 2018’de ses ve data kullanımı neredeyse yer değiştirmiş olacak. Yüzde 52 olan ses kullanımı yüzde 30’a düşerken, yüzde 30 olan data kullanımı ise yüzde 50’ye yükselecek. SMS, toptan satış, servis ve çözümlerin yüzde 18 olan payı ise 20 olacak" demişti.
Bakarsınız boynuz kulağı geçer. Turkcell'in BiP'i belki de Turkcell'den daha değerli hale gelir..

BİP'TEN NE YAPABİLİRSİNİZ?

¥ Mesaj atabilir ve sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz?
¥ THY'den bilet alanlar BiP üzerinden check-in işlemleri yapabiliyor. 
¥ BiP üzerinden Garanti Bankası’na ulaşabilir, arkadaşlarınıza para gönderebilir; piyasa ve size en yakın Paramatik/Şube bilgilerini öğrenebilirsiniz. 
¥ BiP SPOR kanalı sayesinde spor dünyasında yaşanan en son gelişmeleri herkesten önce öğrenebilirsiniz. 
¥ n11.com BiP kanalından sipariş durumunuzu takip edebilir, sorularınızı sorabilir, sürpriz fırsatlardan haberdar olabilir ve size özel kampanyaları takip edebilirsiniz.
¥ İddaa kanalı ile maç oranları ve iddaa haberlerine ulaşabilirsiniz.
¥ Dünyanın en büyük yabancı müzik kanalların Number 1'ın BiP kanalı ile yerli ve yabancı müzik haberlerine ulaşabilir, en yeni klipleri izleyebilirsiniz.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...