'5G ile teknoloji üreten olacağız'

Düzenleyen:
'5G ile teknoloji üreten olacağız'

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu; dünyada 5G teknolojilerinin geliştirilmesinde söz sahibi olacak şirketler arasında yer almak için ara vermeden çalıştıklarını söyledi.

Terzioğlu, “Önemli Ar-Ge iş birlikleri ile bizi 5G’de söz sahibi yapacak çok önemli bilgi birikimi kazanıyoruz. Bugün Huawei’in en güncel LTE yazılımlarını dünyada ilk olarak Turkcell şebekesinde kullanıyoruz. Diğer yandan Aselsan ile yüksek frekanslarda hızlı veri transferini gerçekleştirecek teknolojileri test ediyoruz. Yine Ericsson ile oluşturduğumuz ortak ekip, milyarlarca cihazın birbirine bağlı olacağı yeni bir dünyanın temellerini atacak teknolojileri hayata geçirmeye çalışıyor. Turkcell’in İstanbul’da kurduğu şebeke, bugün dünyada teknolojinin geldiği en uç noktada, en hızlı mobil şebekedir. Bu hepimiz için çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz bu sürecin Türkiye için tarihi bir fırsat olduğuna ve kamu-özel sektör iş birliği ile 2020 yılında kullanılmaya başlanması planlanan 5G’de öncü olabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...