Klimalarda yüzde 40’a kadar tasarruf sağlıyor

Düzenleyen:
Klimalarda  yüzde 40’a kadar  tasarruf sağlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’de akıllı ev ürünlerinin öncülerinden Nuvia’nın doğalgaz faturalarında önemli ölçüde tasarruf sağlayan Cosa Kombi Paketi’nin ardından yeni ürün Cosa Klima Paketi'ni satışa sundu.

Nuvia'nın İTÜ Arı Teknokent’te geliştirdiği yeni ürün Cosa Klima Paketi ile klimalar cep telefonlarından kolayca yönetilebiliyor. Akıllı algoritmaları sayesinde mekanların ısınma ve soğuma sürelerini öğrenen Cosa, elektrik tüketiminde yüzde 40'a kadar tasarruf sağlıyor. Kullanıcıların evde, uykuda ya da dışarıda olma durumuna göre iç mekanların sıcaklığını ayarlayabildiğini belirten Nuvia Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin, "Yapılan araştırmalara göre kombilerin yüzde 72'si, klimaların da yüzde 85'i yanlış kullanılıyor. Bu gerçekten hareketle, cep telefonları üzerinden kontrol edilebilen ve Türkiye'nin ilk akıllı oda termostatı özelliği taşıyan Cosa’yı tasarladık. İlk ürünümüz Cosa Kombi Paketi ile geçen sene Türkiye’de ortalama yüzde 31 doğalgaz tasarrufu sağladık. Cosa Klima Paketi ürünümüz ise klimaların elektrik tüketiminde yüzde 40’a kadar tasarruf edilebiliyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...