ABD askeri Pokemon cephesinde

ABD askeri Pokemon cephesinde

TEKNOLOJİ Haberleri

Tüm dünyayı hızla saran Pokemon Go çılgınlığına cephedeki askerler de katıldı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran Pokemon Go fırtınası, cephelere taştı. Irak’ta Peşmerge güçlerinin yanında IŞİD’le savaşan ABD ordusunda da Pokemon Go hayranlığı ortaya çıktı. IŞİD’le mücadele kapsamında bölgeye gönüllü olarak giden 26 yaşındaki ABD askeri Louis Park, IŞİD işgali altındaki Musul cephesinde Pokemon Go oynarken çektiği ekran görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Park, Musul’da çöl ortasında elinde makinalı bir tüfekle ‘Squirtle’ yakalarken görünüyor. Park, fotoğrafın altına ise; “İlk Pokemonumu Musul cephesinde yakaladım. IŞİD, gel ve benimle Pokemon savaşı ver. Havan topları korkaklar içindir” yazdı. ABD Deniz Kuvvetleri de Twitter hesabından yayınladığı mesajda, Pikachu’nun fotoğrafını paylaşırken, “Bu bir güvenlik ihlalidir! Ateş hattından uzaklaşın” yazdı. 

Çeteye rastladılar

90’lı yıllara damgasını vuran Pokemon çizgi filminin artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon Go, daha ilk haftadan aktif kullanıcı sayısı bakımından son 10 yıla damgasını vuran sosyal medya platformu Twitter’ı yakaladı. Nintendo’nun piyasa değeri 9 milyar dolar artarken, uygulama sadece ABD’de 7.5 milyon kişi tarafından indirilmiş durumda. Durum böyle olunca, sanal gerçekliği bünyesinde barındıran oyun, günlük hayatı da etkilemeye başladı. Yeni Zelenda’da kullanıcılar, Pokemonlarını dövüştürmek ve ihtiyaçları olan malzemeleri temin etmek için haritada Pokestop olarak işaretlenen yerlere akın etmeye başladı. Pokestop olarak işaretlenen yerlerden biri Hells Angels adlı motosiklet çetesinin mekanı olunca da olay polise taşındı. Yeni Zelenda Polisi, “Pokemon Go, gittikçe tehlikeli olmaya başladı. İnsanlar Pokestop bulmak için özel alanlara, kamu binalarına, gece yarıları izbe bölgelere gidiyorlar” açıklamasında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...