O uçağın dünya turunu tamamlamasına çok az kaldı

Düzenleyen:
O uçağın dünya turunu tamamlamasına çok az kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya çevresindeki seyahatini güneş enerjisiyle tek bir damla fosil yakıt kullanmadan gerçekleştirmekte olan Solar Impulse 2, sondan bir önceki durağı Kahire’ye ulaştı. Solar Impulse 2, böylece tarihi dünya turunu tamamlamaya bir adım daha yaklaştı.

Mart ayında Abu Dabi’den hareket eden Solar Impulse 2, turunu son durağı olan Abu Dabi’de tamamlamayı planlıyor. Dünya turu kapsamında Umman, Hindistan, Myanmar, Çin, Japonya, ABD, İspanya gibi ülkelere giden ve bu tur sırasında da Pasifik ve Atlas Okyanuslarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Solar Impulse 2, son durağı öncesinde Mısır’ın başkenti Kahire’ye geldi. Kahire’ye bugün iniş gerçekleştiren Solar Impulse 2, Kahire’den sonra Abu Dabi’ye ulaşarak tarihi bir başarıya imza atacak.Solar Impulse 2, Abu Dabi’de bulunan Al Bateen Havaalanı’ndan, Solar Impulse’ın aynı zamanda kaşifi olan Andre Borschberg’in pilotluğunda Mart ayında başarılı bir şekilde kalkış yapmıştı.

Dünya turunun 3.5 ay sürmesi planlanıyordu ancak Solar Impulse 2, kötü hava koşulları nedeniyle turuna zaman zaman ara vermek zorunda kalmıştı. Tarihi dünya turu kapsamında Umman, Hindistan, Burma, Çin, Japonya’ya giden Solar Impulse 2, Pasifik Okyanusu'nu başarılı bir şekilde geçerek Hawaii’ye ulaşmıştı. Tarihi başarıya her geçen gün biraz daha yaklaşarak, ABD’nin New York kentinden havalanan Solar Impulse 2, Atlas Okyanusunu da geçerek İspanya’nın Sevilla kentine iniş yapmıştı.Solar Impulse 2, turunu tamamladıktan sonra dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak dolaşan ilk uçak olacak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...