Teknoloji darbeye karşı direndi

Düzenleyen:
Teknoloji darbeye karşı direndi

TEKNOLOJİ Haberleri

Son dönemde teknolojiye yapılan yatırımların önemi darbe girişimi sırasında bir kez daha ortaya çıktı.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Eğer Türkiye yeni nesil 3G ve 4.5G gibi herhangi bir teknolojiye geçmemiş olsaydı, mobil operatörler gerekli yatırımı yapmamış ve verilerini tek bir merkeze bağlı tutmuş olsaydı, uydu ve televizyon teknolojilerine yeterince yatırım yapılmamış olsaydı durumun çok daha ciddi boyutlara ulaşması an meselesi haline gelebilecekti. Özellikle darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birçok televizyona 4.5G yoluyla çıkarak halkı demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara davet etmesinin darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynadığı belirtiliyor.

2002’den bu yana sadece kamu tarafından bilgi ve iletişim teknolojilerine yapılan yatırım tutarının 2015 yılı sonu verilerine göre 27 milyar 952 milyon lira olduğu belirtiliyor. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında milli bir duruş sergileyen operatörler, 4.5G için büyük yatırımlara imza atmıştı. Operatörlerin 4.5G yatırımları toplamda 15 milyar lirayı bulmuştu. Kamunun yaptığı bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımları arasında, “GSM Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması”, “Gemi Trafik Yönetim Sistemi (GTYS)”, “Elektronik Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması”, “FATİH Projesi”, ”Acil Çağrı Sistemi (112) Projesi”, “MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi”, “T.C. Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi”, “Kentiçi Güvenlik Sistemi (MOBESE)” ve “Bilgi İşlem Projesi” gibi projeler yer alıyor. Sadece 2015 yılında 3 milyar 708 milyon liralık bilgi ve iletişim teknolojileri yatırımı yapıldığı belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...