Suudi yetkililer Pokemon iddiasını yalanladı

Suudi yetkililer Pokemon iddiasını yalanladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Suudi Arabistan ulema heyeti, 15 yıl önce bir fetva ile Pokemon'u İslama uygun olmadığı gerekçesi ile yasaklamıştı.

Suudi medyasında Çarşamba günü yer alan haberlerde ulema heyeti basın sözcüsü ''Müslümanlardan aldığı 2001 adet soruşturma sonrasında emirler verdiği olmuştur fakat Pokemoon Go hakkında herhangi bir başvuıru almamıştır'' dedi.

Oyunda oyuncular gerçek hayattaki sokaklarda gezerek kameralarında karşılarına çıkan "cep canavarlarını" yakalamayı amaçlar. 2001 yılında verilen fetvada kumar içermesi nedeniyle islama aykırı olduuğu kararıyla çıkartılmıştı. Fakat Suudi yetkililer sosyal medya raporlarını asılsız bulmaktadır.

Ulema heyetinden, 'Pokemon oyunu hakında herhangi bir fetva vermediklerini, sosyal medyada çıkan bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını söyleyen Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'na bağlı uluslararası haberleşme ve medya bölümünün başı Abdul Aylas, yabancı medyanın haberlerini yapmadan önce kendilerine resmi olarak sorulabilieceğini dile getirdi. Konseyin Twitter hesabında da herhangi bir fetvanın verilmediği söylendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...