Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okyanus altında çok miktarda hidrojen gaz rezervi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Okyanus altında çok miktarda hidrojen gaz rezervi

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Geophysical Research Letters dergisinde yayımlanan çalışmada, dünyada daha az olduğu sanılan hidrojen gazının okyanus altındaki kayaların içinde yüksek miktarda bulunduğu kaydedildi.

Duke Ünivesitesi'nden araştırmacıların Geophysical Research Letters dergisinde yayımladığı çalışmada, dünyada daha az olduğu sanılan hidrojen gazının okyanus altındaki kayaların içinde yüksek miktarda bulunduğu kaydedildi.

Çalışmada, tektonik plakaların hızlıca yer değiştirmesiyle oluşan kayaların içindeki hidrojen gazının, fosil yakıtların yerini alacak küresel yakıt kaynağı olacağı bildirildi.

H2 olarak bilinen hidrojen gazı keşif çalışmalarını yürüten Stacey Woman, "H2 elde etmeye öncelikle su ile başlarsınız. Oksijeni ayrıştırmak için enerji kullanırsınız ve böylelikle hidrojen molekülleri ayrılır ve H2 elde edersiniz. Daha sonra H2'yi yakabilirsiniz fakat enerji elde etmek için yine enerji kullanmak zorundasınız. İşte bu yüzden bu metot çok etkili değil. Şu an okyanuslarda bulunan H2 rezervleri daha basit işlemlerle enerji elde etmede kullanılabilir." değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...