Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İBB geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Düzenleyen:
İBB geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek için TÜSSİDE Bilim Kampı’nı hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi kampa katılan çocuklara bilim dünyasının kapılarını aralıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve TÜSSİDE işbirliğinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen başarılı 6,7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Bilim Kampı İstanbul’da devam ediyor.

BİLİM KAMPI 3 DÖNEM SÜRECEK

İstanbul Gebze'de 9 Eylül’e kadar 3 dönemde gerçekleştirilecek kampların her birine 25 öğrenci katılım sağlıyor. Yatılı olarak gerçekleşen ve TÜSSİDE’nin uzman eğitmenleri tarafından yürütülen Bilim Kampları’nda öğrencilerin deneyerek ve gözlem yaparak yer alacakları atölyelere ve eğitsel etkinliklere yer veriliyor.

ŞİFRELERİN MATEMATİĞİNİ ÇÖZECEKLER

Öğrencilerin bilime yönelik merakını arttırmak ve aynı zamanda bilimin eğlenceli yönünü öğrencilere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Bilim Kampları, bilim insanlarıyla tanışma şansı da sunuyor. Kamp programı kapsamında TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü, MAM Malzeme Enstitüsü, MAM Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü’ne ziyaretler yapılarak, araştırmacıları ile deneyler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.  Ayrıca, TÜBİTAK BİLGEM öğrencilerle şifrelerin matematiğini çözecek.

Çocukların yaz tatilinde hem bilim hem de eğlenceyi biraraya getirebilecekleri şahane bir fırsat sunan Bilim Kampı, geleceğin bilim insanlarını bilimin eğlenceli ve heyecan verici doğasıyla tanıştırıyor. Kamp kapsamında Alternatif Enerjiler Atölyesi ve Hareket/Sürtünme Atölyesi, Kule Takım Çalışması, Doğayla İletişim, Pil Motor Atölyesi, Ölçüm Atölyeleri, Aman Petrol Canım Petrol Atölyesi, Bilim Dedektifleri, Şifreleme Atölyeleri, Define Avı/Şifreler Atölyesi gibi pek çok etkinlik yer almakta.

Öğrencilerin İzmit Bilim Merkezi’nin sergilerini de gezecekleri Bilim Kampı’nın sonunda alacakları sertifika ile kamp sona erecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...