Şehir hastanelerinin dijital dönüşümü için 500 milyonluk yatırım

Düzenleyen:
Şehir hastanelerinin  dijital dönüşümü için 500 milyonluk yatırım

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell ve Rönesans Sağlık Yatırım, sağlıkta dijital hastane dönemini başlatacak şehir hastaneleri projeleri için dev bir iş birliğine imza attı.

Yapılan anlaşmayla Rönesans Sağlık Yatırım tarafından Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat’ta inşa edilen şehir hastanelerinin tüm dijital altyapısı Turkcell tarafından sağlanacak. 4 hastane için toplam proje bedeli yaklaşık 500 milyon TL’ye ulaşan iş birliği kapsamında Turkcell, 5 yıl boyunca bilgi teknolojileri altyapısı, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi uygulama yazılımı, servisi ve hastanede barındırılacak ilgili veri giriş personeli ile bu kapsam içindeki tüm operasyonu yönetecek. İlk etapta Yozgat Şehir Hastanesi ile başlayacak dönüşüm, sırasıyla Adana, Elazığ ve Bursa’da hayata geçirilecek. 
Şehir hastanelerini teknolojik altyapıyla donatacaklarının belirten Turkcell Kurumsal Satış Grup Başkanı Tuğrul Cora, “Kurduğumuz altyapı sayesinde hastaneler artık dijital bir kimliğe bürünecek. Bir yandan bilgi sistemleri birbiriyle bütünleşik olarak çalışırken bir yandan da her türlü tıbbi cihaz kurulan sistem sayesinde ağlar ve sensörler aracılığıyla bilgi gönderebilecek. Akıllı bina teknolojisiyle de birleşecek sistemle hastane yönetimi eksiksiz işlerken aynı zamanda da röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmayacak, doğrudan doktorun önüne gelecek. Dijitalleşmeyle hastanın sağlıkla ilgili tüm bilgileri doğru, eksiksiz bir şekilde kayıt altında alınıp istenildiğinde tek tuşla ulaşılabilecek. Böylece hastaların teşhis ve tedavi süreçleri hızlanırken sağlık personelinin hayatı kolaylaşacak” dedi. Proje kapsamında ilk hastanenin yıl sonuna kadar Yozgat’ta faaliyete geçmesinin hedeflendiğini belirten Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kâmil Yanıkömeroğlu da, “Projelerimizin teknoloji altyapısını Turkcell gibi güçlü bir iş ortağıyla kuracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...