IOS 10'u hack'leyene 1.5 milyon dolar ödül verilecek

Düzenleyen:
IOS 10'u hack'leyene 1.5 milyon dolar ödül verilecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir siber-güvenlik şirketi olan Zerodium, Apple'in IOS işletim sistemini hackleyen ve bunu Apple ile paylaşmayacak kişiye 1.5 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

Apple'ın iOS'unu hedefleyen güvenlik açıklıkları, siber güvenlik piyasasında değerini hızla arttırıyor. Zerodium olarak adlandırılan siber güvenlik ve bilişim firması, bu açıkları yakalayıp aşabilecek kişilere 1.5 milyon ABD dolarına kadar bir fiyat ödüyor.

Zerodium'un yeni 1.5 milyon dolarlık ödülü ise, iOS 10 cihazlarını 'jailbreak' işlemiyle uzaktan kırabilene verilecek. Firmanın CEO'su Chaouki Bekrar'ın söylediğine göre bu ödül bütün yıl boyunca sunulacak. Firmanın orijinal teklifi başlarda en fazla 500.000 dolar olarak gözükmekteydi. Şu an ise artan güvenlik önlemleri nedeniyle 3 katına çıkmış durumda.

SADECE APPLE DEĞİL, RADARDA GOOGLE DA BULUNUYOR

Ayrıca Zerodium, Google'ın Android OS'u için benzer açıkların ödüllerini de iki katına çıkartarak 200.000 dolara yükseltti. Ödül miktarları, bulunan açıkların kalitesine göre değişiyor.

HÜKÜMET, MÜŞTERİLER ARASINDA YER ALIYOR

Bu açıkların tespit edilmesi, akıllı telefonların hacklenmesini mümkün kılıyor. Bu yüzden siber güvenlik firmalarının müşterileri arasında büyük şirketler ve hükümetler olduğu biliniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...