HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İBB hizmetleri mobil uygulamalarda

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İBB hizmetleri mobil uygulamalarda
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mobil Uygulama, , Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Vatandaşlar akıllı cihazlarına indirecekleri mobil uygulamalar ile İstanbul'da belediye hizmetlerinden 7/24 faydalanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), belediyecilik hizmetlerini mobil uygulamalardan da vermeye başladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İBB'nin, Android ve IOS cihazlarla uyumlu 5 mobil uygulaması İstanbulluların hizmetine sunuldu. Vatandaşlar akıllı cihazlarına indirecekleri uygulamalar sayesinde belediye hizmetlerinden 7/24 faydalanabilecek.

Beyaz Masa mobil uygulamasını akıllı cihazlarına indiren vatandaşlar, yer ve zaman kısıtlılığı olmadan istek, şikayet ve görüşlerini ilgili birimlere iletebilecek, başvurularının durumunu anlık olarak takip edebilecek. Uygulama sayesinde talep/şikayetlere fotoğraf ve video da eklenebiliyor.

İSEM mobil uygulama hizmeti sayesinde, İstanbul genelinde bulunan engelli merkezlerine ve bu merkezlerin iletişim bilgilerine çok daha kolay ulaşılıyor. Vatandaşlar, uygulama sayesinde tüm duyuru ve bilgilendirmelere anında erişilebilecek. İSEM mobil uygulamayı kullanan vatandaşlar, işaret dili eğitimi almış eğitmenler tarafından hazırlanmış işaret dili sözlüğü ile Türkiye'nin en geniş video sözlüğüne ulaşabilecek.

Birçok medeniyetin zengin mimari eserlerinin "mini maket" şeklinde sergilendiği Miniatürk, İBB'nin geliştirdiği uygulama ile artık mobil cihazlarda da yer alıyor. Sesli rehberlik sistemi sayesinde mimari eserlerin tarihçesini Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere dokuz farklı dilde dinleyebilme imkanı sunuluyor.

İBB simultane uygulaması ile İstanbul genelinde gerçekleştirilen etkinliklerin canlı verilen videoları farklı dillerde izlenebilecek. Canlı yayın esnasında etkinliğe ait görüntüyü kapatıp sadece sesli olarak da dinlemek mümkün olacak.

Karekod uygulaması İstanbul'daki tarihi eserler, İBB'ye ait çalışma alanları, önemli binalar, metro istasyonları gibi birçok farklı noktada kullanım imkanı sunuyor. Uygulamayı indiren vatandaşlar, karekodu okutarak bu yapılara ait açıklama ve bilgilendirmelere sahip olabiliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...