Amerikan polisine Türk 'Kara Şimşek'

Düzenleyen:
Amerikan polisine Türk 'Kara Şimşek'

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına gerçekleştiren Ekin Technology’nin akıllı devriye aracı Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ABD’yi fethetti.

Tamamen yenilenen araçlar ABD’nin San Diego şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük polis fuarı International Association of Chiefs of Police’te (IACP) büyük ilgi gördü. Amerika’nın 18 bin ayrı polis teşkilatı ile büyük bir pazar olduğunu belirten Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, “Şu anda Ekin Patrol’ü ABD polisini isteğine göre yeniledik.  Örneğin farklı bir aydınlatma sistemi ile öndeki aracın içi görülebiliyor ve arabada kaç kişi olduğu bilgisini veriyor. Radyasyon okuma özelliğini geliştirdik. Bu sayede devriye aracı, anormal bir radyasyon veya farklı kimyasal bir gaz bulunup bulunmadığı konusunda uyarıyor. Ekin Patrol, darbelere karşı da daha dayanıklı hale geldi” dedi. Bir diğer akıllı devriye ürünü olan Ekin Bike’ın da tam bir mühendislik harikası olduğunun altını çizen Ekin, “Bisiklet selesinin altına monte edilen Bike Patrol hareket halindeyken plaka ve hız tespiti yapabiliyor. Araçların giremediği yollarda park ihlal ve yüz tanıma tespiti yapabiliyor. Geliştirdiğimiz tüm sistemlerimiz yüzde yüz Türk mühendislerin başarısı” diye konşutu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...