Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PC satışlarında şaşırtan gelişme

PC satışlarında şaşırtan gelişme

TEKNOLOJİ Haberleri

Son dönemde düşüş yaşayan PC satışlarında yeni bir gelişme yaşandı. Açıklanan raporlara göre PC satışlarında artış yaşanıyor.

2016 üçüncü çeyrek IDC ön sonuçlarına göre dünyada toplam dünya PC adedi 68 milyon olarak gerçekleşirken, Lenovo %21.3 pazar payı ve 14,5 milyon PC sevkiyatı ile lider PC üreticisi konumunu korudu. Zorlu pazar koşulları, ekonomik dengesizlikler, PC satın alma süresinin uzaması gibi sebeplerle daralan global PC pazarında Lenovo tam 16 çeyrektir liderliğini sürdürüyor. Dünya teknoloji devi Lenovo’nun 6 çeyrektir ise pazar payı %20’nin altına hiç düşmedi. Bu çeyrek ilk kez Kurumsal Masaüstü Bilgisayar segmentinde de birinciliği ele geçiren Lenovo; toplam masaüstü bilgisayar, tüketici PC, tüketici masaüstü bilgisayar ve tüketici notebook PC alanlarında liderliğini sürdürüyor. EMEA bölgesinde ise PC satışlarının artan notebook talebiyle güçlü geldiği görüldü. PC satışları beklenenden %3.2 iyi geldi. En iyi sonuçların alındığı yerler ise gelişmiş pazarlar oldu. Birinci sıraya iki çeyrektir büyüyen ABD pazarı otururken onu küçük bir büyümeyle Kanada ve Japonya izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...