Snowden: Her anınız izleniyor

Snowden: Her anınız izleniyor

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD’nin dünya çapındaki gizli izleme faaliyetlerini ortaya çıkaran NSA yetkilisi Edward Snowden, Uluslararası PEN Kulübü’nün Oslo’da düzenlediği etkinliğe video konferans yoluyla bağlanarak soruları cevapladı.

Yayınladığı belgelerin hem ABD içinde hem de dışında ‘belirgin bir politik etkiye’ sahip olduğunu ifade eden Snowden, “ABD’de üst düzey bir gizlilik var” dedi.
ABD vatandaşlarının büyük bir kısmının gizli kayıtlarının bulunduğunu kaydeden Snowden, ABD’de kişisel gizliliğin ve insan haklarının korunmadığını söyledi. “Bunun üzücü sonucu şu, eğer bilgiye sahipseniz bu size daha çok güç verir” diyen Snowden gözetlemeye dair en zorlu yasaların ABD ve Çin’de olduğunu belirterek, “Bütün bunlar insanlara korkmaları için sebep veriyor ancak korkamayız, korkmamalıyız” ifadelerini kullandı.
​Kendisini dinleyenlerin bulunduğu salondaki herkesin cebindeki sinyallerin uzaya ‘Ben buradayım, ben buradayım’ diyen sinyaller yolladığını ifade eden eski NSA çalışanı, “Hayatınızın her anında takip edilebilirsiniz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...