HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Microsoft’un Linkedln’i satın almasına AB'den koşullu onay

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Microsoft’un Linkedln’i satın almasına AB'den koşullu onay
Microsoft, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

AB Komisyonu, Microsoft’un Linkedln'i satın almasını koşullu olarak onayladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD’li teknoloji firması Microsoft’un iş ilişkileri kurmayı sağlayan Linkedln internet sitesini satın almasını koşullu olarak onayladı.

AB Komisyonu, Microsoft’un 26,2 milyar dolarlık bir anlaşmayla Linkedln’i satın almasına, bilgisayar üreticileri ve dağıtıcılarının söz konusu programı yüklemek konusunda özgür bırakılması ve benzer diğer programların Office yazılım paketine yüklenebilmesi şartlarıyla izin verildiğini açıkladı.

Satın almanın söz konusu koşullar altında rekabete engel olacak bir durum ortaya koymadığı ifade edilen açıklamada, benzer uygulamaların piyasada mevcut olduğu kaydedildi.

Öte yandan, her ikiside ABD firması olan Microsoft ve Linkedln, yapılan milyar dolarlık satın alma anlaşmasını haziran ayında açıklamıştı.

Teknoloji sektöründe özellikle yazılım ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren Microsoft, dünyanın en değerli şirketleri arasında bulunuyor. Kullanıcıların iş ve kariyer ortamında paylaşımlarının bulunduğu Linkedln internet sitesinin ise yarım milyara yaklaşan sayıda kullanıcısı bulunuyor.

AB Komisyonu’nun, Avrupa piyasalarını etkileyecek ölçeklerdeki şirket satın almalarının ve şirket birleşmelerinin rekabete aykırı bir durum oluşturup oluşturmadığını denetleme yetkisi bulunuyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...