HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Genç teknisyenler gözünü yerli uçağa dikti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Genç teknisyenler gözünü yerli uçağa dikti
Yerli Uçak, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Havacılık Bölümünde dünya standartlarında uçak bakım teknisyenliği eğitimi alan öğrenciler, başta yerli uçak üretimi olmak üzere sivil havacılık alanındaki birçok projede yer almayı hedefliyor.

Öğrencilere, lisedeki klasik derslerin yanı sıra atölyelerde, uçakların elektrik sistemleri, gaz türbinli motorlar, uçuş aerodinamiği, uçak bakım uygulamaları, teknik yabancı dil, havacılık kanunları, pervane, ileri dijital teknikleri, uçak avıonics sistemleri, mekanik sistem ve ilk yardım konularında uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. 

Geleceğin teknisyenleri, mezun olduktan sonra yerli uçak projelerinde yer alarak Türk havacılığına katkıda bulunmak istiyor. 

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Arkın Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 1997'den itibaren uçak bakım alanında eğitim verdiğini söyledi.

Öğrencileri teknolojik açıdan en iyi şekilde yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini, mezun olanların sivil havacılığa yıllarca hizmet verdiğini belirten Polat, "Yüzlerce uçak bakım teknisyenimiz şu anda havacılık sektöründe çalışıyor. Bu alan çok orijinal ve spesifik, toleransları çok az, riski çok yüksek bir alandır. Öğrencilerimizi de bu bilinçle yetiştirmeye çalışıyoruz." dedi.

"Pilot olmak istiyorum"

Öğrencilerden Melih Seçkin, okuldan iyi derece ile mezun olmak istediğini söyledi. Daha sonra teknisyen olabilmek için modül sınavlarından geçmeleri gerektiğini dile getiren Seçkin, "Bu sınavları geçtiğim takdirde 3 yıl içinde yeterlilik alabileceğim. Bu bizim için çok büyük şans. Çünkü dışarıda bu sınavlara girebilmek için belirli bir ücret vermemiz lazım. Okulumuz bunu bize ücretsiz sunuyor." dedi.

Seçkin, uçak teknisyenliğinde bir süre çalıştıktan sonra pilot olmak istediğini, arkadaşlarının çoğunun hedefinin bu olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin üreteceği ilk yerli uçak projesinde yer alabilirim"

Lise son sınıf öğrencisi Hüsniye Nur Koç ise erkek işi olarak görülen teknisyenliği zorluklarına rağmen başarıyla yapabileceğine inandığını belirtti.

Koç, uçakları çok sevdiğini ifade ederek, ileride uçak mühendisi olmak istediğini, böylece Türkiye'nin üreteceği ilk yerli uçak projesinde yer alabileceğini vurguladı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...