HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakterilerin 'antibiyotik siperleri'nin moleküler haritası çıkarıldı

Düzenleyen: /
Bakterilerin 'antibiyotik siperleri'nin moleküler haritası çıkarıldı
Bakteri, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Antibiyotiklere dirençli süper bakterilere, bunu başarabilmeleri için siper olan bir proteinin moleküler yapısının haritası çıkarıldı.

Sonuçları "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan ve Western Australia Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada, tüm diğer tedavilerin işe yaramaması halinde başvurulan antibiyotik türü kolistine bakterilerin direnç göstermesini sağlayan EptA proteininin nasıl bir moleküler yapıya sahip olduğunu saptadı. 

Araştırma ekibinin lideri Profesör Alice Vrielink, araştırmanın bu proteine ket vuracak tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Vrielink, protein bir kapının kilidi olarak düşünüldüğünde özgül biçiminin üç boyutlu görüntüsünü elde etmenin, anahtarın neye benzeyeceği konusunda fikir vereceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...