HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Google’dan Trappist 1’e özel doodle

Google’dan Trappist 1’e özel doodle
Doodle, Trappist 1, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dün gece yaptığı duyuruda Dünya büyüklüğünde ve Dünya benzeri olan 7 gezegenin keşfedildiğini açıkladı. Google da bu keşif haberi için "exoplanet discovery" Doodle'ını hazırladı...

NASA'nın keşif açıklamasının ardından hazırlıklara başlayan Google ekibi, bu özel keşifi Doodle haline getirdi. Hazırlanan Doodle'ın konusu işe şöyle;

"Dünya ve Ay, teleskopla bulundukları yerden bakarken -NASA tarafından keşfedilen- 7 gezegeni görüyor. Dünya ve Ay, teleskopla bakarken bu 7 gezegen de el sallıyor. Ardından teleskopla bakmayı bırakan Dünya ve Ay şaşkınlık içerisinde birbirlerine bakıyor ve gülerek seviniyor."

Gezegene Trappist-1 adı verildi

Güneş Sistemi dışındaki yıldızların yörüngesinde dolaşan "exoplanet" olarak adlandırılan bu gezegenlerin keşfinin evrende dünya dışındaki canlı varlıkların keşfi için önemli bir temel oluşturabileceği düşünülüyor.

Astronomların Trappist-1 adını verdiği cüce yıldızdan uzaklığı dünya ile benzer olan 7 gezegende sıcaklık seviyesinin de dünya ile benzer olabileceği düşünülüyor.

Bulunan 7 gezegenin dünyayla hemen hemen aynı büyüklüklere sahip olduğu ve yaşamı destekleyebilecek yapıda oldukları öğrenildi.

Trappist 1'in yüzey ısısının güneşin yarısı kadar olduğuna dikkat çekiliyor. Ki bu da kızıl cüce yıldızın ultra soğuk olduğu anlamına geliyor.

Buna karşılık yörüngesindeki 7 gezegen eğer yeteri kadar yakınsa, bu gezegenlerin de dünyadakine benzer yeterlilikte solar enerji alabileceği vurgulanıyor. Üzerlerinde su bulunabileceği belirtilen gezegenlerin Dünya'ya yakın olduklarına dikkat çekilirken en iyi teleskopların deneyde kullanıldığı ifade edildi.

NASA'nın 2018'de göndermeyi planladığı yeni teleskoplar sayesinde 7 yeni gezegen hakkında daha fazla bilgi elde edilecek. Araştırmayı yapan astronomlar büyüklüklerine göre sırayla gezegenlere TRAPPIST-1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g ve 1h adını verdi.

Doodle nedir?

Doodle'lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...