LG G6 tanıtıldı, işte LG G6 özellikleri ve fiyatı

LG G6 tanıtıldı, işte LG G6 özellikleri ve fiyatı

TEKNOLOJİ Haberleri

LG G6 bugün tanıtıldı. Peki, Android tutkunlarının merakla beklediği LG G6 özellikleri ile neler sunuyor? İşte LG G6 özellikleri ve fiyatı hakkında her şey!

Özellikleri ile dikkat çeken LG G6 modeli bugün tanıtıldı. MWC 2017 etkinliği kapsamında tanıtılan LG G6, FullVision ekranı ile Android telefon pazarına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Peki, LG G6 özellikleri ile kullanıcılar neler sunuyor? LG G6 fiyatı ne kadar olacak? İşte LG G6 hakkında her şey!

LG G6 özellikleri
LG G6, 5.7 inç büyüklüğünde 1440x2880 piksel çözünürlüğünde FullVision ekran ile geliyor. FullVision 18:9 görüntü oranı ise LG G6'nın ön yüzünü tamamen kaplıyor. 148.9 x 71.9 x 7.9 mm boyutlarındaki LG G6, 163 gram ağırlığa sahip.

Corning Gorilla Glass 5 ile çizilmelere ve darbelere karşı korunan 18:9 oranındaki FullVision ekran;

Video klipleri izlerken ya da internette gezinirken her içeriğe göre farklılaştırılmış bir deneyim sunuyor.

Kamera özelliğinin geliştirilen kullanıcı arayüzü, 18:9 görüntü formatı ile fotoğraflar için çok daha fazla alan sağlıyor.

LG G6'nın arayüzü sayesinde kullanıcılar kare şeklinde iki pencereyi yan yana açarak çok daha verimli ve üretken çoklu görev tecrübesi sunuyor.

LG G6'nın ekranı HDR10 ve Dolby Vision teknolojilerini de barındırıyor.

LG G6'nın donanım bölümü ise bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. LG, G6 modelinde Qualcomm'un en yeni yonga seti Snapdragon 835 yerine bir önceki nesil Snapdragon 821'e yer veriyor. Bu yonga setinde 2 adet 2.35 GHz hızında çalışan Kryo ve 2 adet 1.6 GHz hızında çalışan Kryo işlemci yer alıyor. Telefonun grafik biriminde ise Adreno 530 bulunuyor.

Güncel işlemci yerine Snapdragon 821'in tercih edilmesi LG'nin bu yıl da pek iyi sinyaller vermeyeceğini gösteriyor.

LG G6'nın RAM bölümünde ise 4 GB RAM tercih ediliyor. Android Nougat sürümü ile kutusundan çıkan LG G6, kamera konusunda oldukça iddialı.

LG G6 kamera özellikleri
LG G6'nın arka bölümünde ikili kamera kurulumu yer alıyor. 13 Megapiksel çözünürlüğündeki arka kameralardan biri 29mm lens ve f/1.8 diyafram açıklığına diğeri ise 12mm lens ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Lazer odaklama ve 3 yönlü OIS'e sahip olan arka kamera düşük diyaframı ile gece çekimlerinde isminden oldukça söz ettirecek gibi görünüyor.

LG G6'nın ön kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde. 32 GB ve 64 GB dahili depolama birimi ile gelen LG G6, microSD desteği sayesinde hafıza arttırım desteği sunuyor.

LG G6 diğer özellikleri
LG G6, ses konusunda eline su dökülemeyecek bir performans sunuyor. LG G5'te olduğu gibi 32 Bit Hi-Fi kalitesinde ses sunmak için LG G6'da da B&O ile anlaşıldı.

LG G6'da güvenlik için parmak izi okuyucu yer alıyor. Parmak izi okuyucusu cihazın arka tarafında konumlandırılmış. Ayrıca IP68 sertifikası sayesinde LG G6 suya ve toza karşı dayanıklı.

LG G6'da kablosuz şarj özelliği de yer alıyor. 3.300 mAh kapasiteli bataryası ile uzun bir kullanım süresi LG G6 sahiplerini bekliyor.

LG G6 fiyatı ne kadar?
LG G6 fiyatı 600 ile 700 dolar olacağı dile getiriliyor. LG G6'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. LG G6'yı satın alanlara Google Play Store'da yer alan tam 200 dolar değerindeki oyunlar hediye edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...