HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hong Kong'ta 3.7 milyon seçmenin kişisel bilgileri çalındı

Düzenleyen: /
Hong Kong'ta 3.7 milyon seçmenin kişisel bilgileri çalındı
Hong Kong, Seçmen, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

3,7 milyon Hong Kong seçmeninin kişisel verileri hackerlar tarafından çalındı.

Hong Kong, tarihindeki en önemli veri ihlallerinden biriyle karşı karşıya olabilir. Hong Kong'un Kayıt ve Seçim Dairesi tarafından 3,7 milyon seçmenin kişisel bilgilerini tutan iki bilgisayar çalındığı bildirildi. Bilgisayarlar South China Morning Post'a göre Lantau'daki AsiaWorld-Expo'daki kilitli bir odadan alındı.

Veri güvenliği ihlalleri artık nadir görülüyor. Ancak Singapur ve ABD gibi ülkelerde hackerlar tarafından siber saldırılar yoluyla çalınıyor.

Çalınan veriler, kimlik kartı numaraları, adresler ve seçmenlere ait irtibat numaraları gibi bilgileri içerebilir. Ofis, bu verilerin şifrelendiğini ancak bunun tek başına sızdırılmayacağını garanti etmediğini söyledi.

Hong Kong'un Kişisel Veri Gizliliği Komiseri'nden bir açıklamaya göre Polis, konuyla ilgili büyük miktarda kişisel veriyle ilgili konuyla ilgili "rutin bir soruşturma" başlattı. Ancak henüz tutuklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...