HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özlü'den gençler için flaş açıklama!

Düzenleyen:
Özlü'den gençler için flaş açıklama!
Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'nı bugün başlatıklarını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programını bugün başlatıyoruz. 2017 yılı içinde 62 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu destek kapsamında, genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği veriyoruz." dedi.

Bursa Valiliğini ziyaret eden Özlü, burada gazetecilere TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özlü, programın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'nı bugün başlatıyoruz. 2017 yılı içinde 62 milyon liralık bir bütçemiz var. Bu destek kapsamında, genç girişimcilere 150 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği veriyoruz. Yenilik oluşturacak iş fikirleriyle başvuracak arkadaşlarımıza Türkiye genelinde, çoğunluğu üniversite bünyesinde bulunan 20 uygulayıcı kuruluş tarafından bu destekler koordine edilecek. Başvuruların yapılacağı kuruluşlar TÜBİTAK tarafından bildirilecek. Bu başvuruların 10-28 Nisan'da birinci kısmını gerçekleştireceğiz. İkinci kısmını da 1-15 Ağustos'ta alacağız. Bu programda yaklaşık 62 milyon lira civarında bir desteği genç girişimcilerle buluşturacağız. Üst limit 150 bin liradır ve bu destek yüzde 100 hibe şeklinde olacak."

KOBİ'LERE KREDİ DESTEĞİ

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destekler verdiklerini ve büyük bir program başlattıklarını anlatan Özlü, yaklaşık 11 milyar lira civarındaki bir krediyi desteğe ihtiyacı olan mikro KOBİ'lerle buluşturduklarını belirtti.

Özlü, bugün saat 12.00 itibarıyla 82 bin KOBİ'nin bu destekten istifade ettiğini, parasını aldığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Piyasaya giren para yaklaşık 2 milyar 200 milyon lira. İşlemler devam ediyor. Yine yaklaşık 185 bin KOBİ inşallah ilerleyen süreçte bu destekten istifade edecek. Süreç hızlandı. İlk başlangıçta bankalardan şikayetler vardı ve bu süreç hızlandı. Günde yaklaşık 10 bin KOBİ bu destekten istifade ediyor, işlemlerini tamamlıyor. İnşallah 460 bin 167 KOBİ'nin tamamı bu destekten istifade edecek. Bunu günlük olarak takip ediyoruz. Bütün KOSGEB müdürlerimiz teyakkuz halinde. Yine Ankara merkezden gönderdiğimiz 100'e yakın arkadaşımız illerde bu kredilerin verilmesi sürecini bankalarla koordine ediyor."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...