HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

iOS 10’da yeni bir açık keşfedildi

iOS 10’da yeni bir açık keşfedildi
İos 10, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS her zaman stabilite konusunda iddialı bir konumda. Bunda elbette yazılım ve donanım entegrasyonunun üst seviyede olmasının etkisi büyük. Fakat insan yapımı olan her şeyde olabileceği gibi iOS’de de zaman zaman sorunlar yaşanmıyor değil. Açıkçası bulunan açık biraz zorlama ve büyük ihtimalle kimse bu açık nedeniyle sorun yaşamayacak.

iOS 10 ve iOS 10.3.2 betasında yer alan açık, iPhone'un kısa bir süreliğine tamamen donmasına neden oluyor. Açığı kullanarak telefonu dondurmak için alt kısımdaki kontrol merkezini açmak ve hesap makinesi, Night Shift ve AirDrop'a aynı anda dokunmak gerekiyor. Bazen birkaç deneme yapmayı gerektirebilen bu işlemler neticesinde iOS donuyor ve kendini yenilemek için bir süre bekliyor. Nadir de olsa işletim sisteminin tamamen kilitlenebildiği ve kullanıcının elle yeniden başlatmasına ihtiyaç duyulduğu söyleniyor. Videoda yalnızca iPhone görünse de teoride bu açığın iOS 10 işletim sistemi kullanan diğer cihazlarda da kullanılabileceği belirtiliyor.

Kolay bir şekilde kullanılamayan açığın Apple'ın önem sırasında üstlerde yer alması pek mantıklı görünmüyor. Fakat yine de önümüzdeki güncellemelerle açığın kapanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...