Xbox One X'in Türkiye satış fiyatı açıklandı

Xbox One X'in Türkiye satış fiyatı açıklandı

TEKNOLOJİ Haberleri

E3 2017 etkinliği kapsamında duyurulan Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox One X'in Türkiye satış fiyatı belli oldu. İşte Xbox One X Project Scorpio Edition'ın Türkiye satış fiyatı!

Daha öncesinde Microsoft'un E3 2017 fuarında yeni Oyun konsolu Xbox One X'in tanıtımını gerçekleştirdiğini ve 7 Kasım’da tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacağını sizlere aktarmıştık. Microsoft, Gamescom’da konsolu tüm dünyada ön siparişe açtı.
 
Xbox One X'in özel versiyonu Project Scorpio Edition için ülkemizde de ön sipariş alınmaya başlandı. Dünyanın en güçlü konsolu olarak lanse edilen Xbox One X Project Scorpio Edition, ülkemizde 2899 TL'lik fiyat etiketi ile Xbox Türkiye'nin kendi internet mağazası üzerinden ön siparişe açıldı.
 
Konsolun üzerinde yeşil renkte dikey olarak yazılmış Project Scorpio yazısı dikkat çekiyor.  Project Scorpio'nun Xbox One X ile arasında donanımsal olarak herhangi bir fark yok.  Bildiğiniz üzere Project Scorpio, Xbox One X’in tanıtımından önceki kod adıydı. Konsol sadece siyah renk seçeneği ile geliyor.
 
Xbox One X'te 8 adet Jaguar temelli özelleştirilmiş çekirdek barındıran bir işlemci kullanılıyor. 2.7GHz saat hızında çalışan çekirdekler en iyi performans ve en verimli enerji için optimize edilmiş. İşlemci Xbox One'dan yüzde 30 daha iyi performans gösteriyor. 
 
İşlemciye 6 teraflopluk GPU, 12 GB GDDR5 bellek ve 2.5 inç boyutunda 1TB depolama alanı eşlik ediyor. Xbox One X bu sayede 4K 60 fps oyun deneyimi sunuyor. Hatta Xbox One X, konsola özel ilk Forza oyunu olan Motorsport 7'yi güçlü donanımıyla saniyede 60 kare hızında ve doğal 4K olarak oynatabilecek.  
 
Xbox One X'te 1172 MHz’de çalışan özelleştirilmiş bir GPU motoru kullanıyor. Bu hız Xbox One konsolunda 853MHz, Playstation 4 Pro konsolunda 911MHz şeklindeydi. 

HDMI giriş portuna sahip konsolda Kinect için özel bir port bulunmuyor. Ayrıca konsolda güçlü donanımı korumak adına GTX 1080 gibi ekran kartlarında da yer alan sıvı soğutma sistemine yer verilmiş. Freesync 2 teknolojisiyle de uyumlu harici monitörlerde yırtılma ve gecikmeler bu sayede en aza indiriliyor. Öte yandan tüm mevcut Xbox One aksesuarları yeni Xbox One X’te de çalışacak. Tüm Xbox 360 uyumlu oyunlar ve Xbox One oyunları da bu konsolda çalışacak. Ses tarafında ise Dolby Atmos teknolojisi yer alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...