Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

29 liralık ilacı 400 liraya satıyorlar

Düzenleyen:
29 liralık ilacı 400 liraya satıyorlar

TEKNOLOJİ Haberleri

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, internetten ilaç satışıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, internetten ilaç satışıyla ilgili uyarılarda bulundu. İnternette satılan 10 ilaçtan 8’inin sahte olduğunu ve merdiven altında üretildiğini söyleyen Bali, kutusundan içindeki tabletine kadar ilaçların taklit edildiğini söyledi. Bu ilaçların insan sağlığını tehlikeye attığını belirten Bali, konuşmasına şöyle dedi: Türkiye’de bulunmayan kanser ilaçları dahi internetten satılıyor. Özellikle meme kanseri tedavisinde kullanılan ilaçta son dönemlerde yaşanan sıkın sebebiyle internet ortamında yüksek fiyatlardan satılmaya başlandı. İthal ilaç olduğu için problem çözülmedi. Bir kutu için eczanede sıra bekleyen 9-10 hasta var. Normalde 29 TL olan bu ilaç internette kutusu 400 liradan satılıyor. Bunların yüzde 99’u sahte. Sahte ilaçlarda istenmeyen gebeliği sonlandırmak için kullanılan düşük ve zayıflama hapları başı çekiyor. Bu ilaçlar gebeliği sonlandırabilir ancak ömür boyu hayatınızı karartabilir. Bu haplar hastanelerde ancak annenin hayati bir riski var ise heyet raporu ile kullanılabiliyor. Dışarıda kullanımı ve satışı kesinlikle yasak. Ancak internetten alıcı buluyor. 
Bunlar, kadının bir daha çocuk sahibi olamamasına sebep olabilecek ilaçlardır. İnternetten alınan ilaçlar için iki yol var; ya öldürür ya da kalıcı hasar bırakır. Üçüncü bir yol yok. Sağlık Bakanlığı, bu gibi siteleri kapatıyor ama halkımızın da bu ürünleri almaması gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...