Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple 15 milyar dolar vergi ödemeyi kabul etti

Apple 15 milyar dolar vergi ödemeyi kabul etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, Avrupa Birliği ve İrlanda arasında devam eden vergi davası sürecinde sonunda anlaşma sağlandığı açıklandı.

İrlanda'nın, alması gereken vergiyi toplamadığı gerekçesiyle ekim ayında Brüksel tarafından Avrupa Adalet Mahkemesi'ne şikayet edilmesi üzerine gelen açıklamayla ilgili İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, "Emanet sermayelerin prensipleri ve operasyonlarıyla ilgili Apple ile bir anlaşmaya vardık. Gelecek yılın ilk çeyreğinde verginin Apple'dan İrlanda hesaplarına gönderileceğini umut ediyoruz" dedi.

AB Komisyonu, Apple'ın İrlanda'da kurduğu şirketlerin vergilendirilmesine ilişkin 3 yıl süren soruşturmasını 2016 Ağustos ayı sonunda tamamlamıştı.

AB Komisyonu, Apple'ın, İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamasının yasa dışı olduğuna hükmetmiş, 2003'ten 2014'e kadarki dönem için 13 milyar avro ve faizinin geri alınmasını kararlaştırmıştı. İrlanda yönetimi ve Apple şirketi ise komisyonun kararına karşı hukuki süreç başlatmıştı.

Bir AB üyesi ülkenin kamu desteklemelerini ne şekilde sağladığını ve sektörlerde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi bulunan AB Komisyonu, Apple soruşturmasında şirketin İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına aykırı olduğuna karar vermişti.

Apple, AB'yi tek taraflı hareket etmek ve geçmişe dönük İrlanda'daki vergi kurallarını değiştirmekle itham etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...