e-Devlet’te çoklu dil dönemi başladı

Düzenleyen:
e-Devlet’te çoklu dil dönemi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, e-Devlet Kapısı’ndan 35 milyonun üzerinde kullanıcının yararlandığını belirterek “Bugün hizmette 10. yılını dolduracak e-Devlet Kapısı, yeni ara yüz tasarımıyla hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Bakan Arslan, 18 Aralık 2008’de 22 hizmetle açılan e-Devlet Kapısı’nın, bugün 2 bin 400’ün üzerinde hizmet sunduğunu söyledi. e-Devlet’in, vatandaşların ve şirketlerin internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerine tek noktadan ve güvenle erişip faydalanabilmesi amacıyla kurulduğunu dile getiren Bakan Arslan, sisteme www.turkiye.gov.tr adresinden girilerek işlem yapıldığını hatırlattı. Bakan Arslan, şöyle devam etti: e-Devlet Kapısı’ndaki hizmet sayısı ve çeşitliliğinin artması, eski arayüzü yetersiz hâle getirmişti. Yeni arayüz tasarımında arama işlevi ön plana çıkarılarak, ana sayfa üzerinden vatandaşların hizmetlere doğrudan, hızlı ve kolay şekilde erişmesi sağlandı. Eski tasarımda tüm hizmetler tek bir liste içinde sunuluyordu. Bu durum erişimi zorlaştırıyordu. Yeni tasarımla hizmetler; sağlık, eğitim, ulaşım, emniyet gibi kategoriler altında gruplandı. Böylece erişim daha kolay hâle getirildi. Çoklu dil desteği, mobil kullanım ve engelli kullanıcıların rahat erişimi hazır hâle getirildi.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...