3 boyutlu yazıcı çılgınlığına NASA da katıldı

3 boyutlu yazıcı çılgınlığına NASA da katıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Son zamanların en büyük gelişmelerinden olarak sayılan 3 boyutlu yazıcılarla bir çok şeyin kopyası üretildi. NASA ise bunu bir basamak daha yukarı taşımak niyetinde.

Son zamanların en büyük gelişmelerinden olarak sayılan 3 boyutlu nbsp;yazıcılar ile bir çok şeyin kopyası üretildi. NASA ise bunu bir basamak daha uykarı taşımak niyetinde. NASA'nın Cleveland'daki Glenn Araştırma Merkezi'nde roket parçaları 3D yazıcılar ile üretildi. Yapılan testlerde başarılı sonuçlar veren parçalar NASA'yı oldukça ümitlendirmiş durumda. Araştırma sorumlusu Tyler Hicman bunun maliyeti de oldukça düşüreceğini belirtiyor. Bu yeni gelişmenin kazançları ise maliyetin düşmesi ile sınırlı değil. Eğer beklenen aşamaya gelinirse bu sayede astronotlar uzayda gerekli parçaları üretebilecek ve tamirler yapabilecek. Ayrıca üretim süresini de oldukça kısaltmış durumda. Normalde 1 yıldan fazla olan üretim süreci 3D yazıcı ile 4 aydan kısaya inmiş durumda. Mayıs ayında da NASA'dan Niki Werkheiser Uluslararası Uzay İstasyonu'na 3D yazıcı yollamak istediklerini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...