Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rekor zarar

Rekor zarar

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX roketiyle uzaya gönderilen elektrikli otomobili üreten Tesla, 2017’nin son 3 ayında tarihinin en büyük zararını yaşadı

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX roketinin uzaya gönderilmesinin ardından Tesla Motors şirketi düşüşe geçti. Firma, 31 Aralık’ta sona eren çeyreklik dönemde 675,4 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. SpaceX şirketinin kurucusu Elon Musk'ın girişimiyle yapılan dünyanın en güçlü roketi, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden önceki gün uzaya fırlatılmış, rokete Tesla'nın ürettiği bir otomobil de yüklenmişti.
Uzun bir süredir yeni nesil elektrikli arabalar üzerinde çalışan Tesla Motors’un şu ana kadarki en yüksek zararı 121 milyon dolar olmuştu.

RUSYA DALGA GEÇTİ
Öte yandan; Rusya Uzay Ajansı Roskosmos'un sözcüsü Igor Burenkov “Tesla'da işler iyi gitmiyor, bunu herkes biliyor. Falcon Heavy ile birlikte uzaya spor araba gönderilmesi mükemmel bir numaraydı. Sadece harikaydı” açıklamasını yaptı.

Rota şaştı
Dünyanın en güçlü roketi ile uzaya elektrikli bir otomobil gönderen Elon Musk'ın Mars hayali gerçekleşmedi. Roket gerekenden biraz fazla ateşlenince Tesla otomobil farklı bir rotaya girdi. Musk, otomobilin Mars'ı ıskalayacağını itiraf etti. Yeni yörüngenin, aracı Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağına doğru götürdüğü
hesaplandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...