HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Güney Kore helikopterine Türk imzası

Düzenleyen:
Güney Kore helikopterine Türk imzası
Surion, Helikopter, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Havacılık sanayisinde faaliyet gösteren Türk firmaları, Güney Kore merkezli Korea Aerospace Industries’in (KAI) Kore Genel Maksat Helikopteri (KUH Surion) üretiminde önemli sorumluluklar üstleniyor.

KAI’nin Savunma Sanayii Müsteşarlığına (SSM) karşı offset yükümlülükleri kapsamında KUH Surion helikopteri için Coşkunöz Savunma ve Havacılık tarafından üretilen orta gövde ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) tarafından yapılan ön gövde montajı Güney Kore’de gerçekleştirildi. KAI ile SSM arasında 2007’de imzalanan sözleşme doğrultusunda Kale Havacılık, Epsilon Kompozit ve Yüksel Kompozit tarafından imal edilen parçaların TAI tarafından montajı yapılarak KUH Surion helikopterlerinin ön gövdesi Türkiye’de üretilmeye başlandı. KUH Surion helikopterlerinin orta gövde montaj işi de 2015’te başlayan çalışmalar sonunda Coşkunöz  firmasına aktarıldı. Bir kısmı Kale Havacılık ve Epsilon tarafından imal edilen parçalardan oluşan ilk orta gövde montajı şubat ayında yapıldı. Böylece KUH Surion helikopterlerinin kuyruk kısmı haricinde tüm gövde montajı ve gövdeyi oluşturan parçaların imalatının büyük kısmı yerli firmalar tarafından gerçekleştirilir hâle geldi. Orta ve ön gövdeler Güney Kore’ye götürülerek helikoptere monte edildi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...