HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

iOS'lara 14 yeni özellik geliyor

Düzenleyen: /
iOS'lara 14 yeni özellik geliyor
İos, Güncelleme, İos Yeni Özellik, İos Güncelleme, , Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS 12'nin beta sürümü hala test aşamasında olmasına rağmen 2018'in sonlarına doğru iPhone ve iPad’lere çıkacak.

Apple QR kodu tarama özelliğini geçtiğimiz sene iOS 11’e getirdi.

iOS 12 ile birlikte yeni bir kısayol ekleniyor ve bu kısayol dirak kamerayı açarak kodu taramanızı sağlıyor. Kısayolu ekrana eklemek için Ayarlar’dan Control Center’a gidin. Customize Controls seçenğini seçerek ‘Scan QR Code’u ekleyin.

iPhone X ile birlikte Apple, dünyaya Animoji’yi tanıttı. Cihazın ön kamerasının da sayesinde kendi suretimizde avatarlar iyice hayatımıza girmişken iOS 12 ile birlikte Memoji özelliği eklendi. Artık tıpatıp kendimize benzeyen avatarlar ve emojiler oluşturabiliyoruz.

Messages uygulamasında kamerayı kullandığınızda sol tarafta yeni ikon göreceksiniz. Efekt sayfasını açan bu ikonla birlikte kendi Memojinizi ekleyebilir, bir şeyler çizebilir ya da görüntü üzerine yazı yazabilirsiniz.

FaceTime, iOS 12 ile birlikte büyük bir güncelleme aldı. Kullanıcılar artık 32 kişiye varan grup konuşmalarına katılabilecekler. Ayrıca FaceTime aramalarına efekt ekleyebilirsiniz.

Kullanıcıların cihazlarını güncel tutabilmek için İOS 12 ile birlikte otomatik güncelleme özelliği geliyor. Bu özelliği açabilmek için Ayarlar’dan Software Updates’e gidin ve Otomatik Güncellemeler’i açın. Seçenek aktif olduğunda OS güncellemeleri Wi-Fi bağlı olduğunuz takdirde başlayacak.

Yeni Bedtime modu ile birlikte bildirimler bir daha sizi rahatsız etmeyecek. Bu özelliği aktif edebilmek için Ayarlar’dan Do Not Disturb, ardından Bedtime’a tıklayın. Böylece saati dahi kontrol etmek adına telefonunuza baktığınızda dikkatiniz dağılmayacak.

Apple’ın ‘Do Not Disturb’ özelliğine getirdiği tek yenilik Bedtime değil. Kontrol merkezinde bu ikona uzunca basarsanız bazı yeni özelliklerle karşılacaksınız. Bildirimleri 1 saatliğine, bu akşama kadar ya da bu mekandan ayrılana kadar kapatmak size kalmış.

Artık aynı uygulamalardan gelen bildirimler uzun bir kuyruk oluşturmayacak. Artık tek bir tane olarka görünecekler ve ancak siz tıklarsanız hepsi açılacak. Bir diğer yeni özellik ise sola kaydırırsanız bazı bildirim seçenekleri karşınızı çıkacak. Böylece ayarlar menüsü kurcalamadan hızlı bazı değişiklikler yapabileceksiniz.

Bazı spesifik uygulamalardan ekrana bildirim düştüğü zaman cihazınızın ışığını açmasını engelleyebilirsiniz ya da ses çıkmamamasını sağlayabilirsiniz. Hala memnun değilsiniz uygulamadan bildirim gelmesini hepten engelyebilirsiniz.

Apple, kullanıcılarının telefon ve tabletinde ne kadar ve nasıl zaman geçirdiğini anlamasını sağlamak için Screen Time’i ekledi. Ayarlar menüsünden açabileceğiniz Screen Time sayesinde dakikası dakikasına ne yaptığınızı bilebileceksiniz.

Screen Time ile birlikte sadece uygulamaları ne kadar kullandığınızla kalmayacak ayrıca uygulamalara belli bir kullanım sınırı da getirebilceksiniz. Örneğin çocuğunuz çok miktarda zamanını harcıyorsa o uygulamaya zaman sınırı getirin.

Screen Time’in sunduğu bir başka faydalı özellik, belirli uygulamaları kendi ayarladığınız belli bir saatten sonra kilidini açması. Böylece kendinizi daha rahat frenleyebileceksiniz.

Artık ayarlar kısmındaki batarya bölümü neyin gücünüzü daha çok tükettiği hakkında daha fazla detaya sahip olacak.

Siri, iOS 12 ile birlikte büyük değişim geçiriyor. Eklenen Kısayol özelliği ile birlikte mesaj göndermekten müzik dinlemeye kadar pek çok komutu kişiselyardımcınıza ekleyebileceksiniz.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...