Beklenen oldu! Whatsapp'ta mesaj başına para ödeme dönemi başladı

Düzenleyen:
Beklenen oldu! Whatsapp'ta mesaj başına para ödeme dönemi başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmaları için hazırlanan WhatsApp Business API'ında ücretli dönemi başlattı.

WhatsApp Messenger, artık pazarlama ve müşteri hizmetleri mesajları göndermek için uygulamayı kullanan şirketlerden ücret almaya başladı. 

Facebook uzun bir süredir çok popüler olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan para kazanmanın yollarını arıyordu. 1,5 milyar kullanıcısı olan WhatsApp artık işletmeler için yeni bir maliyet kalemi oldu. 

Kargo bilgilendirmesi, randevu hatırlatması, bilet vs gibi bildirimleri gönderen şirketler bu gönderimleri için mesaj başına ödeme yapacak. WhatsAPP Business API kullanarak bu mesajları gönderen şirketler ödeme yapacak. Bu API sayesinde şirketler mesajları önceden planlayabilecek ayrıca gönderim istatistiklerini de takip edebilecek. Başlangıçta API'ı ücretsiz olarak kullanan işletmeler artık müşterilerine gönderdikleri mesajlar için ödeme yapmaya başladı. Whatsapp Business kullanıcısı şirketler bulundukları ülkeye göre mesaj başına 0,5 ila 0,9 sent arasında ödeme yapacak.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...